Incendiul de la o pensiune din Buzău, stins de pompieri după mai mult de trei ore

Incendiul izbucnit, vineri după-amiază, la o pensiune din localitatea buzoiană Gura Teghii a fost stins de pompieri după o intervenţie care a durat mai mult de trei ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

107 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la o pensiune din Buzău, stins de pompieri după mai mult de trei ore

Incendiul de la o pensiune din Buzău, stins de pompieri după mai mult de trei ore (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, iniţial la locul izbucnirii incendiului s-au deplasat două autospeciale de la Garda de Intervenţie nr. II Mărunţişu, precum şi lucrătorii serviciilor private pentru situaţii de urgenţă din zona Nehoiu.

Ulterior, în zonă au fost trimise şi două autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul de Pompieri Buzău.

Focul a fost lichidat de pompieri după aproximativ 140 de minute, însă forţele de intervenţie au mai acţionat încă 50 de minute pentru supravegherea focarelor pentru a se asigura ca nu există situaţii în care focul să ardă mocnit.

În urma incendiului, au ars mansarda pensiunii în suprafaţă de 400 de metri pătraţi, mobilierul din 12 cele camere, aparatură electronică şi electrocasnică, precum şi documente.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la un coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la o pensiune construită din lemn, din localitatea buzoiană Gura Teghii, toate persoanele care se aflau în pensiune fiind evacuate la timp, fără a exista victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici