Incendiul din Bacău, provocat de un aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat

Cauza probabilă a incendiului izbucnit vineri seară la un depozit de materiale de construcţii din Bacău este un aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune nesupravegheat.

64 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Bacău, provocat de un aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat

Incendiul din Bacău, provocat de un aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, în urma incendiului s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai ISU şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău pentru cercetarea cauzei izbucnirii flăcărilor.

Astfel, s-a stabilit că incendiul de la depozitul de materiale de construcţii din Bacău ar fi fost provocat de un aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune nesupravegheat.

"Cercetarea desfăşurată de comisia mixtă a condus la faptul că incendiul a avut drept cauză probabilă efectul termic al curentului electric al unui aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune nesupravegheat. În urma incendiului au ars bunurile materiale depozitate în standurile comerciale din interiorul depozitului, acoperişul s-a prăbuşit şi pereţii clădirii au fost deterioraţi", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, un asociat la societatea comercială de care aparţine depozitul de materiale a fost amendat cu 3.000 de lei pentru "lăsarea în funcţiune a aparatelor electrice de încălzire fără supraveghere şi neasigurarea măsurilor corespunzătoare de apărare împotriva incendiilor în timpul în care activitatea normală este întreruptă".

În incinta depozitului funcţionau şase societăţi comerciale, care aveau amenajate compartimente din panouri de PVC şi geam termopan şi comercializau produse alimentare, mase plastice şi materiale de construcţii.

Paza depozitului era asigurată de către un agent de pază, angajat al societăţii comerciale de care aparţine depozitul de materiale.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, în jurul orei 20.00, la un centru de materiale de construcţii din municipiul Bacău, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri pentru stingerea focului, care a cuprins o hală de aproximativ 800 de metri pătraţi.

În urma incendiului nu au existat victime, fiind în schimb distruse materiale de construcţie, mase plastice şi de menaj, precum şi alte bunuri de larg consum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici