Închisoare cu suspendare pentru un şofer acuzat că a ucis un pieton, a fugit şi a incendiat maşina

Un şofer de 29 de ani, din localitatea vasluiană Băceşti, acuzat că a ucis cu maşina un pieton pe care l-a târât 850 de metri cu maşina pe şosea, iar apoi a fugit de la locul accidentului, incendiind autoturismul pentru a şterge urmele, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

605 afișări
Imaginea articolului Închisoare cu suspendare pentru un şofer acuzat că a ucis un pieton, a fugit şi a incendiat maşina

Închisoare cu suspendare pentru un şofer acuzat că a ucis un pieton, a fugit şi a incendiat maşina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătoria Vaslui l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe Fîntînel Ţurcanu pentru uciderea unui pieton pe un drum naţional din Vaslui, fiind găsit atunci de către poliţişti după nouă ore de căutări, într-un judeţ vecin, unde a dat foc într-o râpă maşinii cu care a provocat accidentul.

În fapt, tânărul de 29 de ani a primit doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, un an şi jumătate pentru fugă de la locul accidentului şi un an şi jumătate pentru distrugere de probe. Magistraţii vasluieni au contopit cele trei pedepse şi au aplicat pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care au adăugat un spor de pedeapsă de un an de închisoare. Judecătorii au decis să suspende executarea pedepsei, sub control judiciar.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, victima accidentului, un bărbat de 50 de ani, a fost lovit în plin de maşina condusă de Fîntînel Ţurcanu şi apoi târât pe o distanţă de aproximativ 850 de metri pe şoseaua care tranzitează localitatea Dumeşti, respectiv drumul naţional DN 15D. Ulterior, şoferul a fugit de locul accidentului şi, după ce a parcurs peste 30 de kilometri, a stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc într-o râpă din localitatea băcăuană Roşieşti pentru a distruge urmele accidentului, susţin anchetatorii, autoturismul arzând în totalitate.

Sesizaţi de către un alt şofer despre existenţa unui pieton mort pe şosea, zeci de poliţişti au început căutările celui care a provocat accidentul, Fîntînel Ţurcanu fiind găsit după nouă ore, în judeţul Bacău. La câteva ore de la prinderea sa, tânărul a fost prezentat de procurorii Parchetului Vaslui în faţa instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au acceptat propunerea şi au emis, pe 4 martie 2014, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Fîntînel Ţurcanu pentru "ucidere din culpă” şi "părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetări la locului faptei”. După două săptămâni, tânărul a fost eliberat din arestul Poliţiei, fiind cercetat şi apoi judecat în libertate, sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici