Indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, redusă cu 15%

Guvernul a decis să diminueze cu 15% şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I şi a anulat ajutorul financiar acordat profesorilor pentru achiziţionarea de cărţi şi programe educaţionale, completând astfel proiectul legii de reducere a cheltuielilor bugetare.

544 afișări
Imaginea articolului Indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, redusă cu 15%

Indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, redusă cu 15% (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Noile reduceri de cheltuieli au fost introduse de Guvern în proiectul legii de diminuare a cheltuielilor bugetare, transmis Parlamentului în vederea angajării răspunderii.

Proiectul de lege a fost astfel completat prin introducerea unui paragraf care reduce cu 15% şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, începând cu drepturile lunii iunie 2010.

În acelaşi timp, Guvernul a decis şi abrogarea legii în baza căreia cadrele didactice titulare şi/sau suplinitoare calificate din învăţământul preuniversitar primesc un ajutor financiar echivalent în lei a 100 euro în vederea achiziţionării de cărţi sau de programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice.

Proiectul de lege prevede mai clar şi faptul că persoanele disponibilizate prin concedieri colective ale căror drepturi de protecţie socială au fost deja stabilite vor fi diminuate cu 15%.

Guvernul estimează că toate măsurile propuse conduc la reducerea cheltuielilor de personal cu 1% din PIB şi a cheltuielilor cu drepturi de asistenţă socială şi asigurări sociale (pensii, şomaj) tot cu 1% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici