Indignare în comunitatea romă din Grecia. Un băiat în vârstă de 16 ani a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti

Un adolescent din comunitatea romă din Grecia care a fost împuşcat în timpul unei urmăriri a poliţiei din cauza unei presupuse facturi neplătite la o benzinărie a murit, au anunţat marţi spitalul care îl trata şi membri ai comunităţii rome.

1718 afișări
Imaginea articolului Indignare în comunitatea romă din Grecia. Un băiat în vârstă de 16 ani a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti

Băiatul în vârstă de 16 ani era spitalizat de mai bine de o săptămână în oraşul Salonic, în nordul ţării, după ce a fost împuşcat în primele ore ale zilei de 5 decembrie de un poliţist aflat pe o motocicletă. Poliţiştii îl urmăreau pe adolescent după ce acesta ar fi alimentat o camionetă la o benzinărie şi ar fi plecat fără să plătească factura de 20 de euro, relatează AP.

Împuşcăturile au dus la zile de proteste adesea violente în Salonic, Atena şi în alte părţi ale Greciei din partea membrilor comunităţii rome, în ciuda apelurilor oficialilor comunităţii şi a unor membri ai familiei adolescentului de a păstra calmul.

"Toată lumea de aici plânge. Este nedrept ca un copil să plece aşa", a declarat Antonis Tasios, secretarul comunităţii de romi în care locuia adolescentul, confirmând moartea acestuia. "Avem o mare durere".

Comunitatea romă a denunţat împuşcăturile ca având motive rasiste. Mai mulţi bărbaţi de etnie romă au fost răniţi sau împuşcaţi mortal în ultimii ani în timpul unor confruntări cu poliţia, în timp ce ar fi încercat să se sustragă arestării pentru încălcări ale legii.

Membrii comunităţii rome din Grecia se confruntă de mult timp cu discriminarea, iar mulţi dintre ei trăiesc adesea la marginea societăţii.

Ofiţerul de poliţie în vârstă de 34 de ani acuzat că a tras focul de armă a fost suspendat şi se află în arest la domiciliu de vineri, în aşteptarea unei decizii a instanţei de a decide dacă îl va aresta preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici