Inelul "Accept", un demers inedit pentru susţinerea comunităţii LGBT din România - FOTO

"Accept", prima organizaţie neguvernamentală din România care apără şi promovează drepturile LGBT a creat, cu ajutorul unui grup de creativi români, inelul ACCEPT, un demers pentru susţinerea comunităţii LGBT care se confruntă cu un mare val de homofobie.

563 afișări
Imaginea articolului Inelul "Accept", un demers inedit pentru susţinerea comunităţii LGBT din România - FOTO

Inelul "Accept", un demers inedit pentru susţinerea comunităţii LGBT din România (Imagine: Razvan Lupica/ Arhiva Mediafax Foto)

ACCEPT, prima organizaţie neguvernamentală din România care apără şi promovează drepturile LGBT a creat, cu ajutorul unui grup de creativi români, inelul ACCEPT, un demers pentru susţinerea acestei comunităţi care se confruntă cu un mare val de homofobie şi nu se poate bucura, în acest moment, de o viaţă de familie protejată de lege, în România.

Pe 23 mai 2016 s-au depus trei milioane de semnături pentru a modifica definiţia familiei în Constituţia României. Coaliţia pentru Familie a depus o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază în urma căsătoriei între „un bărbat şi o femeie”.

Asociaţia ACCEPT a apreciat că demersul nu are o miză legislativă, întrucât Codul Civil deja interzice căsătoria persoanelor de acelaşi sex, şi a subliniat că unicul scop al acestei iniţiative este să stigmatizeze persoanele LGBT (lesbian, gay, bisexual şi transgender).

Ideea a pornit din interiorul Art Directors Club România, ca un răspuns civizilat şi elegant din partea ACCEPT pentru acest atac public la orice formă de toleranţă şi armonie între comunităţile din România.
Un typographer a strâns semnaturile din scrisoarea publică de pe scările Senatului, le-a vectorizat şi le-a transpus într-una singură, care apoi a fost transformată în Inelul ACCEPT – un simbol al iubirii, respectului şi devotamentului dintre două persoane care plănuiesc să devină o familie şi să-şi petreacă vieţile împreună, indiferent dacă aparţin comunităţii LGBT sau nu.

“Nu este o idee care se adresează doar unei comunităţi, e o idee care se adresează oamenilor, individual. Oamenii care vor să lupte împotriva intoleranţei şi care vor să-şi arate sprijinul pentru una dintre asociaţiile care se luptă de mulţi, mulţi ani cu intoleranţa din România.”, a declarat Eugen Suman, preşedinte ADC România.

“Motivul pentru care am lansat acest proiect este simplu: Suntem în 2016, într-o ţară europeană, nu? Să aduni 3 milioane de semnături ca să schimbi o definiţie în Constituţie, în situaţia în care legea deja interzice foarte clar căsătoria între persoanele de acelaşi sex, nu e decât un atac public şi gratuit asupra unei comunităţi care nu face rău nimănui şi promovează armonia, dragostea si toleranţa. Astea sunt valorile care ar trebui să învingă, nu nişte păreri personale duse la extrem.”, a spus Mihnea Gheorghiu, vicepreşedinte al ADC România.

Inelul a fost realizat de Marina Moldovan şi Andreea Mogu. Este din argint, costă 200 de lei şi poate fi comandat direct de pe site-ul ACCEPT. Preţul acoperă costul de producţie al inelului şi o donaţie de 10% către ACCEPT, sumă care va fi folosită în combaterea iniţiativei de restrângere a definiţiei familiei în Constituţie. Important de precizat este că munca din spatele proiectului este pro-bono. Echipa este formată din Teodora Ion-Rotaru – ACCEPT, Art Director – Silviu Antohe, Fotograf – Mihai Bumbu, Programatori – Andrei Duţulescu şi Robert Căpraru (Atelieru), Marina Moldovan, Andreea Mogu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici