Infecţie intraspitalicească la Spitalul de Urgenţă Galaţi: Un pacient a murit, alţi doi sunt în stare gravă

O infecţie intraspitalicească a fost depistată la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi, iar germenele care provoacă această infecţie a fost confirmat la trei pacienţi, unul dintre aceştia murind, fără ca reprezentanţii DSP să poată preciza dacă decesul a fost provocat de infecţie.

255 afișări
Imaginea articolului Infecţie intraspitalicească la Spitalul de Urgenţă Galaţi: Un pacient a murit, alţi doi sunt în stare gravă

Infecţie intraspitalicească la Spitalul de Urgenţă Galaţi: Un pacient a murit, alţi doi sunt în stare gravă (Imagine: Shutterstock)

Infecţia cu Acinetobacter a fost confirmată la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, germenele care a provocat infecţia, acinetobacter, a fost confirmat în cazul a trei pacienţi internaţi în unitatea spitalicească.

Unul dintre pacienţi, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a murit, însă reprezentanţii DSP nu pot preciza dacă infecţia a provocat decesul.

"A fost confirmat acest germene la trei pacienţi. Unul dintre ei, un bărbat care avea un traumatism cranio-cerebral, a decedat, însă acesta era într-o stare destul de gravă. Nu se poate spune dacă infecţia este legată de acest deces. În celelalte două cazuri este vorba despre un pacient cu o suprainfectare a unei plăgi şi despre un pacient cu meningită", a declarat, marţi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi s-a decis limitarea accesului vizitatorilor şi s-a impus realizarea unei dezinfecţii în secţiile spitalului şi o limitare a numărului de operaţii.

Acinetobacter baumanii este o bacterie întâlnită de obicei în infecţiile intraspitaliceşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici