Infotrafic: Ultimul weekend ȋnainte de Crăciun. Pe ce drumuri din Romȃnia se circulă cu dificultate

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române susţine că în fiecare an, în sfârşitul de săptămână de dinaintea Crăciunului traficul rutier este cel mai aglomerat, mai ales pe drumurile către Capitală, cel mai dificil de circulat fiind însă între Alexandria şi Bucureşti.

719 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: Ultimul weekend ȋnainte de Crăciun. Pe ce drumuri din Romȃnia se circulă cu dificultate

Infotrafic: Ultimul weekend ȋnainte de Crăciun. Pe ce drumuri din Romȃnia se circulă cu dificultate

"Ca în fiecare an, în weekend-ul de dinaintea Crăciunului, pe principalele drumuri naţionale traficul rutier este intens. Bineînţeles, cele mai aglomerate vor fi drumurile care duc către Capitală", precizează Infotrafic.

Sursa citată spune că cel mai greu se va circula pe DN6 Bucureşti - Alexandria, pe segmentul Ghimpaţi - Mihăileşti, deoarece foarte mulţi bucureşteni s-au deplasat în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a achiziţiona diverse produse alimentare. "Îi atenţionăm pe automobiliştii care se vor întoarce astăzi (duminică-n.r.) în Bucureşti pe acest drum că vor circula bară la bară, mai ales la orele serii", subliniază Infotrafic.

Tot spre seară, probleme vor apărea şi pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti - Bucureşti, avertizează Infotrafic. "Amintim că frecvent, în zilele cu trafic intens, imediat după lăsarea întunericului se produc tamponări între autovehicule la intrarea în Bucureşti, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers. În plus, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă, parcările centrelor comerciale din apropierea intersecţiei autostrăzii cu Centura Capitalei se vor umple, astfel că se vor forma coloane de maşini, existând posibilitatea ca acestea să ajungă până pe autostradă şi până pe Centura Capitalei", spune Infotrafic.

Şi pe DN1 duminică, la prânz, se vor forma coloane de autovehicule pe Valea Prahovei, motiv pentru care poliţiştii recomandă conducătorilor auto care vor porni dinspre Braşov către Bucureşti, să circule pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti - Ploieşti 20.479 de maşini, iar sâmbătă 17.075, cu 1.600 mai multe decât în săptămâna trecută.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române mai informează că pe câteva drumuri naţionale care străbat zone montane înalte există porţiuni de carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă frământată, în amestec cu material antiderapant.

Cele mai importante sunt DN13B - Pasul Bucin, DN18 - Pasul Gutâi şi Borşa, DN17 Pasul Tihuţa, DN19 - Sighet şi DN7A. Pentru că sâmbătă a nins abundent, ceva mai greu se circulă pe DN67C Novaci - Rânca, în judeţul Gorj. Având în vedere că declivitatea acestui segment de drum este mare, cu toate că a fost împrăştiat material antiderapant, poliţiştii îi sfătuieşte pe turiştii care se îndreaptă către staţiunea Rânca să monteze pe roţi lanţurile antiderapante pe porţiunea pe care încă există zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici