ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE: Topul celor mai căutate şcoli din ţară

Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din Capitală şi Şcoala generală nr. 195, tot din Bucureşti, aflată în sectorul 3, sunt primele două unităţi de învăţământ din ţară într-un clasament alcătuit de Ministerul Educaţiei în funcţie de solicitările la înscrierea în clasa pregătitoare.

7201 afișări
Imaginea articolului ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE: Topul celor mai căutate şcoli din ţară

ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE: Topul celor mai căutate şcoli din ţară (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Pe locurile următoare ale topului cu 50 de locuri se află Colegiul "Fraţii Buzeşti" din Craiova şi şcolile "George Călinescu" şi "Otilia Cazimir", ambele din Iaşi.

Clasamentul continuă cu Liceul teoretic bilingv "Ita Wegman" din sectorul 2, Liceul "George St. Marincu" din Poiana Mare (judeţul Dolj), Şcoala generală nr. 49 din sectorul 2, Şcoala "Pia Brătianu" din sectorul 1 Bucureşti şi Şcoala gimnazială nr. 1 din Moara Vlăsiei (Ilfov).

Din Bucureşti, pe lista unităţilor de învăţământ cele mai solicitate se mai află Şcoala generală nr. 280 şi Liceul "Ştefan Odobleja", ambele din sectorul 5, Şcoala Centrală din sectorul 2, Şcoala Herăstrău din sectorul 1, Şcoala "Sf. Andrei" din sectorul 6, Şcoala "Vasile Alecsandri" din sectorul 1, Şcoala "Alexandru Costescu" din sectorul 1, Şcoala generală nr. 51 din sectorul 2, Liceul "Alexandru Vlahuţă" din sectorul 1, Şcoala generală nr. 97 din sectorul 4, Şcoala "Elena Văcărescu" din sectorul 1, Liceul "Ion Barbu" din sectorul 5, Şcoala generală nr. 190 din sectorul 4 şi Şcoala generală nr. 193 din sectorul 6.

Într-un alt top, al celor mai căutate 50 de şcoli din Bucureşti, Colegiul german "Goethe" din Capitală ocupă locul 20, iar Şcoala nr. 11 "Ion Heliade Rădulescu", locul 37.

Doar 746 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, respectiv 0,5% dintr-un total de 162.976 înregistrate la nivel naţional, nu au fost admise în prima etapă, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

În cazul celor 746 de cereri care vor fi soluţionate în etapa a doua a înscrierilor a fost formulată o singură opţiune, din care lipsea aceea a unităţii de circumscripţie, a mai spus Pricopie, în cadrul unei videoconferinţe cu inspectorii şcolari generali.

În Bucureşti, doar 52 de cereri din totalul de 14.301 au nevoie de clarificări în etapa a doua a înscrierilor. În sectoarele 2, 3 şi 6 au fost admise toate cererile din prima etapă.

În ţară, judeţele cu cele mai multe cereri care nu au fost soluţionate în prima etapă sunt Galaţi (143), Iaşi (105) şi Cluj (78).

La nivelul Ministerului Educaţiei au fost centralizate, în prima etapă a înscrierilor, 163.722 de cereri, dintre care au fost admise 162.976, a precizat, cu acelaşi prilej, ministrul Educaţiei.

"Niciun copil nu va fi respins. Există locuri pentru toţi copiii", a ţinut să sublinieze Pricopie.

Din totalul cererilor depuse în prima etapă, 130.776 sunt pentru copii cu vârsta de peste şase ani la 1 septembrie, iar 20,1%, pentru cei care vor avea sub şase ani la data menţionată, conform datelor centralizate de minister.

Dintre cele 163.722 de cereri depuse, 83,4% sunt pentru şcoala de circumscripţie, alte 16,6%, pentru altă şcoală, a precizat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că la 422 de şcoli, adică 8,9% din totalul celor 4.720 care au organizat clasă pregătitoare, au fost ocupate toate locurile, astfel că 4.298 de şcoli au locuri libere pentru etapa a doua.

Numărul şcolilor cu clasă pregătitoare de anul acesta, 4.720, este cu 6% mai mare decât cel din 2012, de 4.458, potrivit Ministerului Educaţiei. Tot prin comparaţie, numărul total de locuri de anul acesta, 236.268, este cu 20% mai mare decât cel din 2012 - 196.311.

Pentru etapa a doua a înscrierilor sunt libere, astfel, 31% din locuri, mai precis 73.292.

Potrivit ministrului Educaţiei, înscrierea în clasa pregătitoare a fost organizată mult mai atent anul acesta şi a decurs mult mai bine decât în 2012.

Cea de-a doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 8 - 17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă, iar lista finală va fi publică în 24 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici