Înscrierea la bacalaureat va fi în decembrie 2009, cu cinci luni mai devreme

Înscrierea la bacalaureat, sesiunea 2009-2010, va avea loc, pentru prima dată, în decembrie, cu cinci luni mai drevreme decât în 2008, întrucât probele orale se susţin în cursul anului, inspectorul şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, fiind preocupat de mediatizarea acestei schimbări.

64 afișări
Imaginea articolului Înscrierea la bacalaureat va fi în decembrie 2009, cu cinci luni mai devreme

Înscrierea la bacalaureat va fi în decembrie 2009, cu cinci luni mai devreme (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

"Preocupările majore ale echipei mele vizează pregătirea examenului de bacalaureat. Vorbesc despre faptul că, pentru prima dată, înscrierile au loc în luna decembrie şi nu în mai, ca în anii precedenţi. De aceea sunt procupat să informez, mai ales generaţiile precedente, despre această schimbare", a precizat Alexandrescu referindu-se la cei care nu au promovat sau nu au susţinut examenul în sesiunile anterioare.

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, înscrierile pentru sesiunea 2009-2010 vor avea loc în perioada 14-18 decembrie 2009.

O altă problemă este legată de organizarea simulărilor pentru probele de competenţe.

"Mă refer la simularea probei de competenţe digitale pentru care programa de bacalaureat prevede disciplinele studiate în primii ani de liceu, pe care elevii le-au mai uitat. De aceea, sunt preocupaţi de acest test", a spus Alexandrescu.

Ministrul interimar al Educaţiei, Emil Boc, a anunţat, în 6 octombrie, calendarul examenului de bacalaureat, după ce a modificat calendarul anunţat de Ecaterina Andronescu .

Astfel, evaluarea competenţelor de comunicare la limba română va avea loc în perioada 15-17 februarie 2010. Evaluarea competenţei de comunicare în limba maternă va fi în perioada 17-19 februarie 2010, iar evaluarea competenţelor digitale în 19-29 aprilie 2010. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă va avea loc în perioada 31 mai - 4 iunie.

Modelele de subiecte şi grilele de evaluare vor fi afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării (MECI) până în 30 octombrie.

Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la limba română, în 28 iunie 2010, urmată de limba maternă - în 29 iunie 2010, proba obligatorie a profilului - în 30 iunie 2010 şi proba la alegere - 2 iulie 2010.

În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici