Inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare, pe clădiri din centrul oraşului

Mai multe inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare au apărut, miercuri, pe pereţii clădirilor unei străzi din centrul municipiului Cluj-Napoca, autorităţile declanşând cercetări pentru identificarea autorilor.

402 afișări
Imaginea articolului Inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare, pe clădiri din centrul oraşului

Inscripţii obscene la adresa UDMR şi a comunităţii maghiare, pe clădiri din centrul oraşului (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

În cursul zilei de miercuri, persoane necunoscute au scris cu spray cu vopsea neagră, pe zidurile mai multor clădiri de pe strada Episcop Ioan Bob, situată în centrul municipiului Cluj-Napoca, "Afară cu ungurii din ţară. România românilor", precum şi mesaje obscene la adresa UDMR.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Anca Purdea, a declarat joi că poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz pentru identificarea autorilor.

"Persoanele care au scris astfel de mesaje riscă sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au declanşat miercuri cercetări în acest caz", a spus Purdea.

Marţi seară, o altă inscripţie obscenă la adresa UDMR a fost scrisă cu spray cu vopsea neagră pe soclul statuii lui Matei Corvin din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, anchetatorii stabilind că autorii sunt patru tineri care au fost amendaţi cu câte 200 de lei. Cei patru tineri, printre care şi o fată, ar fi membri ai galeriei de suporteri ai echipei de fotbal "U" Cluj.

Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, reprezentanţii UDMR "condamnă cu fermitate actele de vandalism de marţi seară, arătând că protestele spontane sunt legitime, iar critica faţă de clasa politică îşi are locul în societate, dar este inacceptabil ca unii, folosindu-se de demonstraţii paşnice, să umilească o comunitate întreagă".

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, susţinea că juriştii instituţiei vor formula o plângere penală pentru distrugere faţă de persoanele care au scris mesajul obscen la adresa UDMR pe statuia lui Matei Corvin, afirmând că este vorba despre vandalizarea unui monument istoric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici