Inspector antifraudă fiscală, prins în flagrant când primea 100.000 de euro

Un inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a cerut de la un fost director al Direcţiei suma de 100.000 de euro pentru a o da unui presupus procuror DNA, care ar fi urmat să dea o soluţie favorabilă într-un proces care nu exista.

2072 afișări
Imaginea articolului Inspector antifraudă fiscală, prins în flagrant când primea 100.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatei Georgiana Popa, inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, acuzată de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul lunii martie 2022, Georgiana Popa ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, care este martor în cauză, suma de 100.000 euro, despre care susţinea că o va remite unui procuror din cadrul DNA asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă.

„În schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluţie favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat. În contextul menţionat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au transmis procurorii DNA.

Insoectorul antifraudă urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici