Inspectoratul de Stat în Construcţii: Recepţia Pasajului Basarab este condiţionată de un raport de evaluare a structurii de rezistenţă

Primăria Capitalei nu a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii încheierea lucrărilor la Pasajul Basarab, deschis pentru vizitare sâmbătă, iar recepţia investiţiei este condiţionată de un raport de evaluare tehnică solicitat de ISC proiectantului structurii de rezistenţă a pasajului.

515 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul de Stat în Construcţii: Recepţia Pasajului Basarab este condiţionată de un raport de evaluare a structurii de rezistenţă

Inspectoratul de Stat în Construcţii: Recepţia Pasajului Basarab este condiţionată de un raport de evaluare a structurii de rezistenţă (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Până la această dată Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) încheierea lucrărilor la obiectivului de investiţii', a declarat pentru MEDIAFAX Iulia Gheorghe, purtător de cuvânt al ISC, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Ea a adăugat că ISC nu a fost informat despre intenţia efectuării recepţiei lucrărilor.

Pe de altă parte, Gheorghe a spus că ISC a cerut joi proiectantului structurii de rezistenţă un raport de evaluare tehnică a lucrării, care să fie transmis ISC şi PMB până la 30 iunie, concluziile documentului urmând să condiţioneze efectuarea recepţiei.

Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au declarat pentru MEDIAFAX că dacă nu sunt respectate prevederile legale referitoare la disciplina în construcţii, ISC poate sesiza Prefectura, care poate decide acţionarea PMB în instanţă.

Pasajul Basarab a fost deschis pentru vizitare sâmbătă, la ora 10:00. Primarul Sorin Oprescu i-a invitat pe bucureşteni să vină, sâmbătă, de la ora 10:00, pe Pasajul Basarab şi să participe la o paradă prilejuită de începerea vacanţei.

Oprescu a anunţat vineri că Pasajul Basarab va fi deschis traficului auto începând de duminică, ora 6.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici