Inspectorul Şcolar al Municipiului Bucureşti: 35 la sută deficit de personal la clasa pregătitoare. 80 la sută din mobilier a fost achiziţionat

Inspectorul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat joi că deficitul de personal la clasa pregătitoare este 35 la sută, la data de 4 septembrie, şi că 80 la sută din mobilier a fost deja adus în unităţile de învăţământ.

418 afișări
Imaginea articolului Inspectorul Şcolar al Municipiului Bucureşti: 35 la sută deficit de personal la clasa pregătitoare. 80 la sută din mobilier a fost achiziţionat

Inspectorul Şcolar al Municipiului Bucureşti: 35 la sută deficit de personal la clasa pregătitoare. 80 la sută din mobilier a fost achiziţionat (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Există deficit de resursă umană, dar astăzi este o etapă importantă de angajare. La 4 septembrie aveam un deficit de 35 la sută din resursa umană", a precizat inspectorul general şcolar, Constantin Trăistaru, la conferinţa organizată de Prefectură privind situaţia unităţilor de învăţământ înaintea începerii noului an şcolar.

El a spus, de asemenea, că toate contractele de achiziţie de mobilier la clasa pregătitoare sunt în derulare, la data de 4 septembrie, 80 la sala din unităţile de învăţământ având deja luate mesele şi scaunele reglabile pentru copii.

Oficialul a precizat că decizia de introducerea clasei pregătitoare a fost lipsită de un studiu privind posibilităţile unităţilor de învăţământ de a crea aceste clase. Sunt şcoli unde s-au repartizat cinci clase, în altele trei, în altele două, fără niciun studiu prealabil. Din păcate a trebuit să găsim soluţii să reorganizăm planul, astfel încât, în acest moment, avem 435 săli de clasă pentru pregătitoare. La aceste clase trebuie să predea cadre didactice calificate, a mai spus inspectorul general şcolar.

El a dat exemplu pentru rezolvarea situaţiei deficitului de spaţiu, identificarea unor clădiri sau locuri în afara unităţilor de învăţământ. De exemplu, pentru Colegiul Goethe s-au identificat clase la Colegiul Caragiale, pentru Şcoala 11 au fost aprobate clase cu peste 25 de elevi şi, de asemenea, o grădiniţă unde au fost mutate trei grupe. Şcoala 115, care este amejată prin programul BEI, era nepopulată de aceea aici se organizează clase pregătitoare şi pentru Şcoala 56 a fost aprobată suplimentarea numărului de elevi peste 25.

"Nu acceptăm funcţionarea în trei schimburi, suprapopularea şcolilor. Un management bun nu înseamnă trei schimburi, ci organizarea învăţământului în două schimburi", a explicat inspectorul general şcolar.

El a ţinut să sublinieze că faţă de 2011, când erau 76 unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară, în anul şcolar 2012-1013 sunt doar 30 şi îşi doreşte ca şi aceste unităţi să aibă problemele rezolvate, a conchis inspectorul general şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici