Instagram va blura imaginile nud din mesaje în încercarea de a proteja adolescenţii

Instagram a anunţat că va implementa noi instrumente pentru a proteja tinerii şi pentru a-i apăra de potenţiali escroci, inclusiv o funcţie care va blura automat nuditatea în mesajele directe.

101 afișări
Imaginea articolului Instagram va blura imaginile nud din mesaje în încercarea de a proteja adolescenţii

Instagram va blura imaginile nud din mesaje în încercarea de a proteja adolescenţii

Compania de socializare a precizat, într-o postare pe blog, citată de The Guardian, că testează funcţiile ca parte a campaniei sale de combatere a escrocheriilor sexuale şi a altor forme de „abuz de imagine”, precum şi pentru a face mai dificilă contactarea adolescenţilor de către infractori.

Instagram a declarat că escrocii folosesc adesea mesajele directe pentru a cere „imagini intime”. Pentru a contracara acest lucru, va începe în curând să testeze o funcţie de protecţie împotriva nudităţii pentru mesajele directe, care estompează orice imagine cu nuditate „şi încurajează oamenii să se gândească de două ori înainte de a trimite imagini nud”.

„Funcţia este concepută nu doar pentru a proteja oamenii de a vedea nuditate nedorită, ci şi pentru a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i păcăli pe oameni să trimită în schimb propriile imagini", a precizat Instagram.

Funcţia va fi activată în mod implicit la nivel global pentru adolescenţii sub 18 ani. Utilizatorii adulţi vor primi o notificare care îi va încuraja să o activeze. Imaginile cu nuditate vor fi estompate cu un avertisment, oferindu-le utilizatorilor opţiunea de a le vizualiza. Aceştia vor primi, de asemenea, opţiunea de a bloca expeditorul şi de a raporta chat-ul.

Persoanele care trimit mesaje directe cu nuditate vor primi un mesaj care le va reaminti să fie prudente atunci când trimit „fotografii sensibile”. De asemenea, acestea vor fi informate că pot anula trimiterea fotografiilor dacă se răzgândesc, dar că există posibilitatea ca alţii să le fi văzut deja.

Meta deţine, de asemenea, Facebook şi WhatsApp, dar noua funcţie nu va fi adăugată la mesajele trimise pe aceste platforme.

Instagram şi alte companii de social media s-au confruntat cu critici tot mai multe pentru că nu fac suficient pentru a-i proteja pe tineri.

Instagram a declarat că lucrează la o tehnologie care să ajute la identificarea conturilor care ar putea fi potenţial implicate în escrocherii sexuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
instagram,
nuditate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici