Instalaţii de transport pe cablu pentru sporturi nautice, la Lacul lui Binder, în Sibiu

  • Primăria Sibiu a anunţat miercuri semnarea contractului pentru finalizarea lucrărilor la Lacul lui Binder, o investiţie de peste 5 milioane de lei.
  • În zonă va fi amenajată o instalaţie de transport de cablu pentru sporturi nautice, dar şi pontoane şi plajă.
1256 afișări
Imaginea articolului Instalaţii de transport pe cablu pentru sporturi nautice, la Lacul lui Binder, în Sibiu

FOTO Primaria Sibiu/Facebook

Primăria Sibiu anunţă că în cel mult 8 luni Lacul lui Binder va fi dat în folosinţă. Primăria a semnat miercuri contractul pentru realizarea lucrărilor rămase de executat, o investiţie în valoare de 5,38 milioane de lei.

Astfel, va fi amenajată o instalaţie de transport pe cablu pentru activităţi nautice de tip wakeboarding şi schi nautic, una în circuit pentru avansaţi şi agrement şi una liniară, pentru începători şi antrenamente. De asemenea, vor fi realizate pontoane în jurul lacului şi plaja cu loc de joacă gonflabil plutitor modular, cu vestiare, şezlonguri, umbrele şi terenuri de sport pentru volei pe nisip.

Lucrările mai presupun finalizarea amenajării terenului din jurul lacului pentru promenadă şi piste pentru biciclete, trotinete, skateboard, patine cu rotile şi cărucioare, precum şi crearea unor zone de recreere şi odihnă sub forma unor gradene verzi.

Totodată, proiectul prevede finalizarea amenajării punctului de ticketing/acces zona plajă, a porţii de intrare cu turnicheţi şi a punctului de informare.

Amenajarea Lacului lui Binder pentru sport şi agrement, în linie dreaptă! În maxim 8 luni Lacul lui Binder va fi dat în...

Publicată de Primăria Municipiului Sibiu pe Miercuri, 5 mai 2021

Prin lucrările executate de Primăria Sibiu, Lacul lui Binder se va transforma dintr-o zonă urbană neutilizată, într-un spaţiu pentru sport şi agrement. Până la finalul acestui an, Lacul lui Binder va oferi sibienilor posibilităţi pentru practicarea sporturilor nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding şi canoe, plajă şi practicarea sporturilor de plajă, promenadă şi plimbarea cu bicicleta, trotineta sau rolele şi petrecerea timpului liber pentru copii în cele două locuri de joacă, a mai transmis Primăria Sibiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici