Instanţa a confirmat mandatul de arestare pentru Roman, audierea acestuia s-a amânat

Magistraţii Judecătoriei Deta au confirmat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Bogdan Roman, însă au amânat audierea acestuia, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea.

280 afișări
Imaginea articolului Instanţa a confirmat mandatul de arestare pentru Roman, audierea acestuia s-a amânat

Instanţa a confirmat mandatul de arestare pentru Roman, audierea acestuia s-a amânat (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Procurorii au decis amânarea audierii lui Bogdan Roman pentru ziua de luni.

"Audierile nu vor avea loc astăzi (sâmbătă -n.r.). Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a decis ca audierea lui Bogdan Roman să aibă loc în data de 1 august. El se află în arestul IPJ Timiş", a afirmat Mezdrea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declarase că magistraţii acestei instanţe au decis amânarea confirmării mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis, luni, în lipsă pe numele lui Bogdan Roman.

Ulterior, ea a revenit asupra informaţiei, precizând că mandatul de arestare pentru Bogdan Roman a fost confirmat, însă a fost amânată audierea tânărului, la cererea avocatei acestuia.

Bogdan Roman a fost scos din Judecătoria Deta în jurul orei 02.30 şi dus în arestul Poliţiei Timiş.

Bogdan Roman este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a unei arme albe.

Fiul cel mare al primarului PDL din Deta, Bogdan Roman, a fost ridicat de anchetatori vineri seară, în jurul orei 20.30, din zona Pieţei Unirii din centrul Timişoarei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că Bogdan Roman a fost capturat în urma unei operaţiuni la care au participat lucrători SRI şi ofiţeri din cadrul DGIPI, sub coordonarea şefului IGPR, Liviu Popa.

După ce a fost ridicat din Piaţa Unirii, Bogdan Roman a fost audiat de către procurorul de caz, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, după care a fost dus la Judecătoria Deta pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său în lipsă.

Camelia Ţăranu, avocata lui Bogdan Roman, susţine că tânărul, în vârstă de 32 de ani, s-a predat poliţiştilor.

Ea a prezentat şi procesul-verbal întocmit de anchetatori, în care se menţionează: "Am fost solicitaţi de către urmăritul naţional Roman Bogdan-Daniel (...) să ne prezentăm în Timişoara într-o locaţie din zona Pieţei Unirii întrucât doreşte să se predea, comunicându-ne adresa unde se află, motiv pentru care ne-am deplasat la acea adresă, unde sus-numitul a fost identificat şi reţinut. Urmăritul urmează să fie prezentat la Judecătoria Deta pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă".

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost căutat de poliţişti, el fiind dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră în urma altercaţiei produse sâmbătă noapte pe o terasă din oraş, unde trei tineri au fost răniţi, ajungând la spital.

Maşina lui Bogdan Roman a fost descoperită, marţi, în spatele blocului din Timişoara unde locuieşte prietena acestuia, fiind ridicată şi supusă unei expertize criminalistice. În maşina lui Bogdan Roman au fost găsite o bară metalică, o jachetă şi mai multe pete de sânge, pe scaunul din dreapta şoferului. Maşina, cu numere de Bucureşti, avea parbrizul spart, ceea ce ar confirma declaraţiile lui Călin Roman date în faţa magistraţilor din Deta, potrivit cărora la plecarea spre Timişoara maşina în care se afla împreună cu fratele său a fost atacată de prietenii şi rudele părţilor vătămate.

Alături de Bogdan Roman, în acest caz sunt cercetaţi şi Călin Roman, celălalt fiu al primarului din Deta, şi alte trei persoane. De altfel, luni seară, Judecătoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Călin Roman şi a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, în timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile, el fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

În urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia. Pe de altă parte, miercuri, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană. Tot miercuri, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

IGPR a anunţat, vineri, că evaluarea făcută de specialiştii Direcţiei Control Intern din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la Poliţia Deta, legată de scandalul în care au fost implicaţi fiii primarului, s-a încheiat, urmând ca rezultatele să fie prezentate la 1 august.

Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul produs în noaptea sâmbătă spre duminică, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici