Instanţa a respins cererea Romexpo de suspendare provizorie a procedurii de insolvenţă

Procedura de intrare în insolvenţă a Romexpo va continua, întrucât Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea conducerii complexului expoziţional de suspendare provizorie a executării deciziei Tribunalului Bucureşti privind deschiderea insolvenţei, pronunţată la sfârşitul lunii mai.

258 afișări
Imaginea articolului Instanţa a respins cererea Romexpo de suspendare provizorie a procedurii de insolvenţă

Instanţa a respins cererea Romexpo de suspendare provizorie a procedurii de insolvenţă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Curtea de Apel Bucuresti, prin Decizia pronunţată în data de 11.06.2012, a respins ca inadmisibilă cererea de suspendare provizorie a executării sentinţei pronunţată de Tribunalul Bucureşti prin care s-a deschis procedura generală a insolvenţei împotriva debitoarei Romexpo. Decizia pronunţată de Curtea de Apel este irevocabilă", se arată într-un comunicat al administratorului judiciar al Romexpo, firma Euro Insol.

Romexpo a intrat în procedura de insolvenţă pe 25 mai pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei către firma Arsenoaiei & Mătăşel Consulting.

Potrivit datelor transmise administratorul judiciar numit de instanţă, în 2010 Romexpo avea o cifră de afaceri de 44,4 milioane de lei, iar în 2011 afacerile au scăzut la 38 milioane de lei. Totodată, în 2010 firma înregistra un profit de 230.000 de lei, iar în 2011 a încheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei.

Ulterior, Romexpo a anunţat că a atacat prin recurs decizia instanţei, apreciind-o incorectă şi nelegală, întrucât datoria invocată de firma care a cerut insolvenţa a fost achitată în luna mai.

Complexul expoziţional Romexpo are ca principal acţionar majoritar Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Agenţia de comunicare Arsenoaiei şi Mătăşel Consulting este condusă de Emilian Arsenoaiei, fost director de creaţie în cadrul agenţiilor GMP, Leo Burnett şi Tempo Advertising, şi de Răzvan Mătăşel, fostul director al Leo Burnett.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici