Întâlnirea psihologilor din IGPR: Dezvoltarea instituţională, imposibilă fără psihologie şi sociologie

Rolul psihologilor din Poliţia Română este foarte important, iar dezvoltarea instituţională nu se poate face fără aportul studiilor şi cercetărilor în psihologie şi sociologie, a fost una dintre concluziile Simpozionului Naţional de Psihologie al Poliţiei Române – PSIMPOL.

440 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea psihologilor din IGPR: Dezvoltarea instituţională, imposibilă fără psihologie şi sociologie

Întâlnirea psihologilor din IGPR: Dezvoltarea instituţională, imposibilă fără psihologie şi sociologie

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, de IGPR, în perioada 16 - 17 octombrie 2019, a avut loc, în Bucureşti, cea de-a XII-a ediţie a Simpozionului Naţional de Psihologie al Poliţiei Române – PSIMPOL, care a avut ca temă „Siguranţa şi încrederea valorizate în relaţia psiholog-beneficiar”.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor şi a reunit reprezentanţi ai mediului academic, precum şi specialişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, participarea fiind creditată de Colegiul Psihologilor din România.

„Prin mesajele transmise, atât de reprezentanţii Poliţiei Române cât şi de cei ai Corpului Naţional al Poliţiştilor, s-a reamintit că sintagma foarte cunoscută de cetăţeni: siguranţă şi încredere reprezintă esenţa profesiei noastre de poliţişti. Rolul psihologilor din Poliţia Română este unul foarte important, iar dezvoltarea instituţională nu se poate face fără aportul studiilor şi cercetărilor în psihologie şi sociologie. Schimbările structurale din interiorul instituţiilor nu sunt posibile fără determinarea cauzelor sau anticiparea tendinţelor şi evoluţiei fenomenelor pe care cu toţii le trăim şi le resimţim”, se arată în comunicatul citat.

Printre specialiştii care au susţinut prezentări s-au numărat academicianul prof. univ. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, prof. univ. dr. Mircea Miclea, prof. univ. dr. Dragoş Iliescu, conf. univ. dr. Romiţă Iucu Bumbu. Anul acesta, prelegerile s-au axat pe selecţia şi cunoaşterea psihologică în context organizaţional, precum şi psihoterapia şi psihologia clinică.

Serviciul de Psihosociologie este structura de specialitate din cadrul Poliţiei Române care desfăşoară activităţi de evaluare şi asistenţă psihologică a personalului şi a membrilor familiilor acestuia, diagnoză organizaţională, activităţi de pregătire psihologică a poliţiştilor, precum şi programe de profilaxie psihologică.

Taguri:
psiholog,
igpr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici