Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea se desfăşoară la Bucureşti, până în 4 septembrie - VIDEO

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea, eveniment cu participare naţională şi internaţională, a început pe 1 septembrie, la Bucureşti, aceasta desfăşurându-se până pe 4 septembrie, cuprinzând ateliere, concerte, conferinţe, vizitarea unor obiective culturale din capitală, dar şi procesiuni.

1933 afișări
Imaginea articolului Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea se desfăşoară la Bucureşti, până în 4 septembrie - VIDEO

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea se desfăşoară la Bucureşti, până în 4 septembrie

În perioada 1-4 septembrie 2016, la Bucureşti, are loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din toată lumea, eveniment organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de Arhiepiscopia Bucureştilor, în colaborare cu Patriarhia Română, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, această întâlnire reprezintă o încununare a evenimentelor dedicate tinerilor şi organizate în anul 2016 pe cuprinsul Patriarhiei Române.

La acest eveniment vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc joi, 1 septembrie, la ora 18:00, pe esplanada Catedralei Patriarhale, unde tinerii participanţi au fost întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. În cadrul festivităţii de deschidere a fost oficiată slujba de Te Deum, urmată de prezentarea invitaţilor şi de câteva momente artistice.

În prima parte a zilelor de vineri, 2 septembrie, şi sâmbătă, 3 septembrie 2016, tinerii vor participa la două ateliere de lucru a căror tematică este „Importanţa şi activitatea tinerilor în Biserică”. Aceste ateliere se vor desfăşura în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală, iar în a doua parte a celor două zile, tinerii vor vizita obiective culturale din Capitală.

În seara zilei de vineri, după un moment de rugăciune la Catedrala patriarhală, va avea loc un concert de muzică uşoară în Parcul Titan (IOR), începând cu ora 20:00.

Sâmbătă seara, începând cu ora 19:00, la Sala Palatului din Capitală, va avea loc o conferinţă cu tema „Iisus Hristos – Bucuria Vieţii”, urmată de Procesiunea Luminilor pe traseul: Sala Palatului – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Catedrala patriarhală.

Duminică, 4 septembrie, începând cu ora 09.00, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Patriarh Daniel va adresa un mesaj celor prezenţi. În încheiere, ştafeta evenimentului va fi predată Arhiepiscopiei Iaşilor, viitoarea organizatoare a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 5 şi 6, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti şi Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea, de la Bucureşti, are ca scop formarea tinerilor, prin participarea la programe educative, duhovniceşti, culturale şi artistice din Capitală, pentru ca aceştia să devină, la rândul lor, formatori în comunităţile de care provin.

Patriarhia Română doreşte să vină în întâmpinarea tinerei generaţii şi să fie un prieten onest al acesteia pe drumul spre înnoirea spirituală şi morală a României. Totodată, aceasta înţelege că tinerii au nevoie nu doar să fie îndrumaţi, dar mai ales să fie ascultaţi şi încurajaţi. În acest sens, Întâlnirea internaţională a Tineretului Ortodox din septembrie 2016, aflată la a III-a ediţie, reprezintă un cadru prielnic pentru dialog, pentru cunoaşterea celuilalt şi pentru a sărbători bucuria întâlnirii cu Hristos.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe site-ul http://ito2016.ro/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici