Interpret de muzică populară, trimis în judecată pentru o delapidare de 100.000 de lei

Un interpret de muzică populară din Bihor a fost trimis în judecată alături de soţia lui şi de o altă persoană, foste angajate la Cooperativa Creditul de Vest din Beiuş, cei trei fiind acuzaţi că au delapidat peste 100.000 de lei pentru a-şi finanţa propria firmă de creditare.

807 afișări
Imaginea articolului Interpret de muzică populară, trimis în judecată pentru o delapidare de 100.000 de lei

Interpret de muzică populară, trimis în judecată pentru o delapidare de 100.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au finalizat cercetările în cazul cântăreţului de muzică populară Radu Potoran, al soţiei sale, Gabriela Potoran, şi al Dacianei Monica Pojoca, cele din urmă foste angajate ale Cooperativei Creditul de Vest - filiala Beiuş, şi au dispus trimiterea în judecată a acestora pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare în formă continuată şi înşelăciune.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, procurorul Adriana Ardelean, a declarat că cele trei persoane au fost anchetate în urma unor reclamaţii depuse de clienţii instituţiei de credit cărora le-au sustras din conturi 100.139 de lei pentru a-i folosi în interesul unei instituţii cu acelaşi obiect de activitate, Casa de Ajutor Reciproc Bihorul, înfiinţată în 2008.

Din ancheta procurorilor a reieşit că, în martie 2008, la desfiinţarea Cooperativei Creditul de Vest, Gabriela Potoran şi Daciana Pojoca, casiere şi economiste în cadrul instituţiei, au transferat depozitele a patru clienţi, fără acordul acestora, în contul Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Bihorul Beiuş.

Ardelean a spus că asociaţia respectivă a fost înfiinţată de soţul Gabrielei Potoran, Radu Potoran, care avea funcţia de preşedinte, iar cele două calitatea de contabil şi membru în Consiliul Director.

Potrivit sursei citate, asociaţia avea obiect de activitate similar cu Cooperativa Creditul de Vest, acordarea de împrumuturi şi racolarea de membri care să contribuie la constituirea şi creşterea fondului social al organizaţiei. Potrivit statutului, "primirea membrilor în casa de ajutor reciproc se face pe baza exprimării voinţei libere a fiecărui candidat", prevederi pe care soţii Potoran nu le-au respectat.

"Depozitele Cooperativei Creditul de Vest au fost transferate către CAR Bihorul Beiuş fără ştirea şi acordul părţilor vătămate, profitând de vârsta şi neştiinţa acestora. Transferul acestor sume şi preluarea lor s-a efectuat în scopul de a asigura, în mod ilegal, un fond social pentru CAR Bihorul Beiuş. Banii delapidaţi au fost folosiţi ulterior pentru acordarea unor împrumuturi către membrii CAR Bihor, plata chiriei şi a salariilor, punând astfel părţile vătămate în situaţia de a nu-şi mai putea recupera depozitele", a spus Ardelean.

Chemaţi la audieri, Daciana Pojoca a negat acuzaţiile, iar soţii Potoran au refuzat să facă vreo declaraţie în faţa procurorilor.

Înainte de trimiterea în judecată a celor trei, pentru ca deponenţii să îşi poată recupera banii la finalul procesului penal care se va derula la Judecătoria Beiuş, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile mobile şi imobile deţinute de cei trei învinuiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici