Intervenţie pentru salvarea a şapte turişti rămaşi blocaţi în Făgăraş, în urma inundaţiilor

Şapte turişti care campaseră în apropierea pârâului Bândea, pe versantul argeşean al Masivului Făgăraş, au rămas blocaţi, duminică, după ce apele pârâului s-au umflat, ei fiind recuperaţi de către salvamontişti şi duşi la maşini în siguranţă.

98 afișări
Imaginea articolului Intervenţie pentru salvarea a şapte turişti rămaşi blocaţi în Făgăraş, în urma inundaţiilor

Intervenţie pentru salvarea a şapte turişti rămaşi blocaţi în Făgăraş, în urma inundaţiilor (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, salvamontiştii au intervenit, duminică, pentru a ajuta şapte turişti din Piteşti şi Târgu Jiu care au rămas blocaţi după ce apele unui pârâu s-au umflat şi au inundat zona în care aveau corturile. Cei şapte turişti campaseră în apropierea pârâului Bândea, în Masivul Făgăraş, sub Vârful Moldoveanu.

În urma ploilor abundente din ultimele ore, apele pârâului Bândea au ieşit din matcă şi au izolat zona în care turiştii au campat de cea în care aceştia aveau parcate maşinile. Salvamontiştii au intervenit şi i-au ajutat pe turişti să ajungă la maşinile lor, toate cele şapte persoane fiind în siguranţă şi nimeni nefiind rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici