Întrebări pentru ministrul Vela: ”Prin ce modalitate îmi pot întâlni soţia, măcar în weekend?”

Un bărbat îl întreabă pe ministrul de Interne cum îşi poate întâlni soţia, măcar în weekend, dacă trăiesc separat. Pe pagina lui Marcel Vela sunt, după 2 ore de când a anunţat că răspunde în fiecare miercuri la 7 întrebări, peste 300 de comentarii.

7777 afișări
Imaginea articolului Întrebări pentru ministrul Vela: ”Prin ce modalitate îmi pot întâlni soţia, măcar în weekend?”

Întrebări pentru ministrul Vela: ”Prin ce modalitate îmi pot întâlni soţia, măcar în weekend?”

Multe întrebări sunt legate de români aflaţi în străinătate, altele de pescuit sau de muncile agricole pentru care oamenii trebuie să plece de acasă la ţară.

Un bărbat, însă, vrea să ştie când îşi poate vedea soţia: „Încă de la începutul acestei pandemii atât eu, care locuiesc în Buzău, cât şi soţia mea, care locuieşte în Focşani, am respectat cu stricteţe măsurile impuse de distanţare sociala. Prin ce modalitate ne putem întâlni măcar în week-end, dat fiind faptul că pe declaraţia pe proprie răspundere nu este menţionată şi reunirea familiei? În cazul în care răspunsul este unul afirmativ, am rugămitea să îmi spuneţi ce se va completa pe declaraţia pe proprie răspundere”.

O femeie se plânge de resttricţiile impuse celor în vârstă: „Am 73 ani, sunt o persoană sănătoasă şi activă. Vă rugăm faceţi ceva cu programul ăsta pentru 65+ de 2 ore pentru că înnebunim în casă. De ce nu se poate că respectând regulile să putem ieşi oricând fără să abuzăm? Asta ne-ar face să ne simţim şi noi oameni, nu puşi pe lanţ”.

O femeie îl întreabă pe Vela dacă poate merge de la Piteşti la Bucureşti ca să cumpere carne: „Soţul meu este musulman, iar noi consumăm produse din carne halal. Pt a procura aceste produse trebuie să ne deplasăm 100 de km de la Piteşti la Bucureşti, unde se află aceste magazine speciale. Întrebarea mea este: este posibilă deplasarea fără a risca să primesc amendă?”.

O altă persoană vrea să afle dacă se pot plafona preţurile la măşti, mănuşi şi paracetamol şi îndeamnă angajaţii MAI să fie mai „ageri şi mai direcţi”.

Un utilizator vrea să ştie cine sunt vinovaţii pentru 10 august şi când îşi dă demisia ministrul Vela, altul dacă sezonierii plecaţi în Germania sunt supravegheaţi pentru a nu fi supuşi abuzurilor.

Marcel Vela a anunţat, marţi seara, că în fiecare miercuri va răspunde pe Facebook la 7 întrebări venite din partea românilor, alese la întâmplare.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Două măsuri capitale anunţate de Iohannis: ce se întâmplă după 15 mai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici