Întrebi specialistul, dar politicianul răspunde în locul lui. Dialog halucinant cu Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

  • L-am întrebat pe medicul Florin Roşu dacă e bine că vaccinăm întâi medicii
  • Preşedintele Consiliului Judeţean a răspuns în locul medicului
  • Am insistat, iar Alexe a blocat în continuare răspunsul
  • Până la urmă medicul ne-a spus părerea sa personală
1336 afișări
Imaginea articolului Întrebi specialistul, dar politicianul răspunde în locul lui. Dialog halucinant cu Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Întrebi un medic şi îţi răspunde politicianul. Sau vrei să afli părerea unui specialist, iar răspunsul este blocat. Florin Roşu, medic ATI şi până recent şeful Secţiei de ATI în cadrul celui mai mare spital de Boli Infecţioase din Moldova, a fost numit manager al unităţii medicale. Mai mult sau mai puţin relevant în contextul acestei discuţii. L-am întrebat pe medicul Florin Roşu cine ar trebui să aibă prioritate, din punctul său de vedere, la vaccinare. În loc a răspuns preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. A urmat un dialog halucinant. Până la urmă, Costel Alexe i-a permis medicului să răspundă la întrebarea corespondentului Aleph News.

Corespondent Aleph News: Spre deosebire pe alte ţări care vaccinează înainte persoanele vârstnice, iată, România vaccinează mai întâi persoanele din sistemul sanitar. Cum vi se pare acest lucru? Cine ar trebui vaccinat prima dată, din punctul dumeavoastră de vedere ca medic ATI? 

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: Pe subiectul ăsta se vor exprima cei din CNSU.

Corespondent Aleph News: Nu v-am întrebat pe dumneavoastră.

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: Iar eu v-am răspuns..

Corespondent Aleph News: L-am întrebat pe domnul Roşu, ca specialist ATI care lucrează la patul bolanvului. Nu e o vorba de o declaraţie politică sau de o declaraţie din punctul de vedere al unui manager de spital.

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: Tocmai vi s-a răspuns la întrebare. 

Corespondent Aleph News: Adică nu îl lăsăm să comenteze dacă cerem părerea unui specialist?

Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi: Vă rog, domnule Roşu…

Florin Roşu, medic ATI: Cred că ar trebui, dacă îmi permiteţi, să ne relaxăm puţin. Suntem cu toţii, facem parte din aceeaşi echipă şi ne interesează în primul rând binele pacientului. Pe mine dacă mă întrebaţi personal, şi vorbesc ca şi specialist pe anestezie şi terapie intensivă, nu mi se pare greşită abordarea din România şi anume că întâi sunt vaccinate cadrele medicale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici