Învăţământ obligatoriu de 10 clase, plus clasa pregătitoare

Guvernul a decis ca învăţământul obligatoriu să fie de 11 clase, incluzând şi clasa pregătitoare, renunţându-se astfel la învăţământul obligatoriu de 12 clase, plus clasa pregătitoare, variantă propusă iniţial de ministrul Ecaterina Andronescu.

562 afișări
Imaginea articolului Învăţământ obligatoriu de 10 clase, plus clasa pregătitoare

Învăţământ obligatoriu de 10 clase, plus clasa pregătitoare (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului şi inclusă în legea educaţiei care va fi promovată de Guvern sub forma asumării răspunderii.

Informaţia a fost confirmată de premierul Emil Boc.

"În învăţământul preuniversitar şi educaţia permanentă, învăţământul obligatoriu este de 10 clase, dar avem şi obligativitatea grupei pregătitoare", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici