Iohannis: O analiză serioasă ar duce la sporirea resurselor pentru DNA, e o investiţie în viitor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la bilanţul DNA, că ”o analiză serioasă ar putea conduce la sporirea resurselor pentru DNA, fie că vorbim de spaţii de lucru, resurse umane sau buget”, pentru că ar fi o investiţie în ”viitorul naţiunii noastre”.

73 afișări
Imaginea articolului Iohannis: O analiză serioasă ar duce la sporirea resurselor pentru DNA, e o investiţie în viitor

Iohannis: O analiză serioasă ar duce la sporirea resurselor pentru DNA, e o investiţie în viitor (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Referindu-se la situaţia materială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preşedintel Klaus Iohannis a arătat în discursul său că ”o analiză serioasă ar putea conduce la sporirea resurselor pentru DNA, fie că vorbim de spaţii de lucru, resurse umane sau buget”.

”Cu toţii am avea de câştigat din această investiţie publică, pentru că ar fi o investiţie în viitorul naţiunii noastre”, a spus preşedintele, precizând că ”pe termen mediu şi chiar lung, măsura eficienţei activităţii DNA ar trebui să fie dată nu numai de numărul de condamnări, ci şi de reducerea efectivă a actelor de corupţie”.

Şeful statului a mai afirmat că ”putem împreună să construim o societate în care tentaţia corupţiei scade nu doar de frica pedepsei, ci în urma asumării de către noi toţi, şi în special de clasa politică, a unor principii şi valori care ţin de corectitudine, integritate şi responsabilitate”.

”Şi înainte, dar şi după ce am devenit Preşedinte am spus răspicat că vreau să punem România pe picioare. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de instituţii puternice, iar DNA este, în România anului 2015, o instituţie-cheie care contribuie la întărirea statului de drept. Rolul meu principal ca Preşedinte este acela de a sprijini acest demers şi de a încuraja celelalte instituţii ale statului să coopereze, potrivit competenţelor ce le revin, pentru atingerea acestui scop. Sunt aliatul dumneavoastră necondiţionat în această luptă pentru combaterea corupţiei şi întărirea statului de drept. Vă mulţumesc şi vă doresc succes în activitate în continuare”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat marţi, la prezentarea bilanţului instituţiei, că schema de personal a DNA ar trebuie majorată cu 50 de procurori, precizând că a formulat o propunere în acest sens.

"Considerăm prioritară identificarea de soluţii care să permită limitarea numărului de dosare ce revin procurorilor şi soluţionarea, în primul rând, a cauzelor importante pentru societate. Din perspectiva noastră, o primă direcţie de rezolvare este creşterea numărului de procurori, şi am formulat deja o propunere de majorare a schemei de procurori cu încă 50 de posturi", a spus Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici