Iohannis: OUG 55 trebuie deblocată în Senat şi respinsă. Primarii traseişti sunt pasibili de revocare - VIDEO

Copreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la nivelul Senatului trebuie deblocată discuţia asupra OUG 55 care a permis "traseismul" aleşilor locali, menţionând că actul normativ trebuie respins, iar primarii care au schimbat partidul sunt ”pasibili de revocare”.

2969 afișări
Imaginea articolului Iohannis: OUG 55 trebuie deblocată în Senat şi respinsă. Primarii traseişti sunt pasibili de revocare - VIDEO

Iohannis: OUG 55 trebuie deblocată în Senat şi respinsă. Primarii traseişti sunt pasibili de revocare (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

”Renumita ordonanţă 55, cu care PSD a dorit să legalizeze traseismul politic în administraţia publică locală, este blocată în Senat. Este nevoie de reluarea discuţiilor pe această ordonanţă, ca să terminăm odată”, a declarat Iohannis.

El a fost întrebat cum va fi abordată problema legată de încetarea mandatului primarilor care au părăsit formaţiunea din partea căreia au fost aleşi.

”După părerea mea, rezolvarea este extrem de simplă, poate vă amintiţi, în Cameră a picat Ordonanţa. N-are decât să pice şi în Senat şi atunci se ajunge înapoi în situaţia prevăzută de lege, reintrăm în normalitate şi cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare”, a mai spus Iohannis.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici