IPS Bartolomeu a fost înmormântat în cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitană din Cluj

Sicriul cu trupul neînsufleţit al IPS Bartolomeu a fost depus, joi, în cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, după onorul prezentat de Garda Militară şi intonarea imnului naţional.

126 afișări
Imaginea articolului IPS Bartolomeu a fost înmormântat în cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitană din Cluj

IPS Bartolomeu a fost înmormântat în cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitană din Cluj (Imagine: Calin Ilea/Mediafax Foto)

Sicriul cu trupul IPS Bartolomeu a fost adus în faţa criptei ierarhilor după procesiunea în care a fost înconjurată Catedrala Mitropolitană şi a fost purtat pe braţe de mai mulţi preoţi.

Garda Militară a prezentat onorul, iar apoi a fost intonat imnul naţional.

Cortegiul funerar alcătuit din preoţi şi înalţi ierarhi a fost urmat de un alai al oficialităţilor prezente la înmormântare, din care a făcut parte şi premierul Emil Boc. Primul-ministru şi alţi oficiali au coborât în subsolul catedralei, unde a avut loc înhumarea.

Peste sicriul IPS Bartolomeu a fost turnat pământ reavăn, adus special de la Nicula, pentru a fi respectat testamentul Mitropolitului Clujului.

Conform estimărilor jandarmilor, la ceremonia funerară au participat peste 4.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici