ISMB: Elevii liceului "Marin Preda", testaţi împotriva tuberculozei. Doi copii, depistaţi cu TBC

Inspectoratul Şcolar al Munciupiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică au cerut testarea elevilor şi profesorilor împotriva tuberculozei, după ce o femeie de serviciu a fost diagnosticată cu această boală, doi copii fiind depistaţi cu TBC.

853 afișări
Imaginea articolului ISMB: Elevii liceului "Marin Preda", testaţi împotriva tuberculozei. Doi copii, depistaţi cu TBC

ISMB: Elevii liceului "Marin Preda", testaţi împotriva tuberculozei. Doi copii, depistaţi cu TBC (Imagine: Ana Poenariu / Mediafax Foto)

"Până joi, au fost testaţi elevii de clasele pregătitoare şi I, adică 216 copii din cei 1.410 care învaţă în acest liceu. Au fost depistaţi doi elevi care au TBC, dar sunt necontagioşi, iar 80% din personalul liceului a fost testat radiologic. Femeia de serviciu a fost spitalizată, nu mai este contagioasă, în acest moment şi se află în concediu medical", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Pelin, director Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).

Femeia bolnavă a fost descoperită la sfârşitul lunii ianuarie, iar în şcoală s-au luat imediat măsuri de igienizare.

"Pe 27 ianuarie, am fost informaţi de către DSP cu privire la femeia de serviciu bolnavă de tuberculoză. S-au luat, în vacanţa intersemestrială, măsuri de igienizare, dacă este nevoie se vor mai face dezinfecţii pentru a fi siguri că elevii şi personalul şcolii se află în afara pericolului", a explicat, pentru MEDIAFAX, Florin Lixandru, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Direcţia de Sănătate Publică a cerut Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB) un medic care să meargă în liceul respectiv şi să instruiască elevii şi personalul cu privire la regulile de igienă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici