Israelul propune Hamas o încetare a focului de 2 luni ca parte a acordului privind ostaticii - surse

Israelul a oferit Hamas o încetare a focului de două luni ca parte a unui posibil acord privind ostaticii, a relatat luni Axios, preluat de CNN, citând doi oficiali israelieni anonimi.

835 afișări
Imaginea articolului Israelul propune Hamas o încetare a focului de 2 luni ca parte a acordului privind ostaticii - surse

Israelul propune Hamas o încetare a focului de 2 luni ca parte a acordului privind ostaticii - surse

Ar fi „cea mai lungă perioadă de încetare a focului pe care Israelul a oferit-o Hamas de la începutul războiului”, a scris reporterul Axios, Barak Ravid, care este şi analist CNN.

Propunerea israeliană ar prevede eliberarea tuturor ostaticilor rămaşi şi a cadavrelor ostaticilor în mai multe etape, în schimbul deţinuţilor palestinieni încarceraţi în Israel, potrivit raportului.

De asemenea, Israelul şi-ar muta forţele în afara principalelor centre populate şi ar permite „o întoarcere treptată a civililor palestinieni în oraşul Gaza şi în nordul Fâşiei Gaza”.

Propunerea vine după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins apelul Hamas de a pune capăt războiului în schimbul eliberării ostaticilor deţinuţi în Gaza, în timp ce se confruntă cu o presiune publică tot mai mare pentru a-i aduce acasă pe prizonieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
gaza,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici