Italia prelungeşte carantina pentru români şi bulgari

  • Italia a prelungit carantina pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria şi din toate celălate ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană
  • Românii şi bulgarii care sosesc în Italia sunt obligaţi să execute, la domiciliu, 14 zile de carantină
2752 afișări
Imaginea articolului Italia prelungeşte carantina pentru români şi bulgari

Italia prelungeşte carantina pentru români şi bulgari

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat vineri ordonanţa de prelungire privind carantina pentru persoanele care sosesc din România, Bulgaria şi din toate celălate ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană. 

Astfel, românii şi bulgarii care sosesc în Italia sunt obligaţi să execute, la domiciliu, 14 zile de carantină la sosirea în Italia. Autorităţile italiene au luat această decizie datorită numărului ridicat de infectări din ţara noastră. În Italia trăiesc peste un milion de români care, anual, îşi programează concediile în ţara natală. Pentru a evita un nou val de infectări de data asta, importat, ministrul Sănătăţii a decis să prelungească impunerea carantinei la întoarcerea în Italia. 

Legăturile între România şi italia nu sunt întrerupte. O dată ajunşi în peninsula mediteraneană, românii şi bulgarii completează un formular cu date personale şi au obligaţia să se izoleze la adresa declarată. 

În Regiunea Lazio, autorităţile sanitare au decis să testeze voluntar românii care sosesc cu autocarele la gara Tiburtina în urma unor cazuri de conaţionali testaţi pozitiv după ce şi-au petrecut concediul în ţară. Testarea este voluntară şi nu îi scuteşte de carantină. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici