Italia va acorda sprijin României la integrarea în spaţiul Schengen

Ministrul de Interne italian, Roberto Maroni, a declarat, joi, după discuţiile avute cu omologul său român, Dan Nica faptul că Italia va susţine România în procesul de integrarea în spaţiul Schengen.

78 afișări
Imaginea articolului Italia va acorda sprijin României la integrarea în spaţiul Schengen

Ministrul de Interne italian, Roberto Maroni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului italian, relaţiile dintre cele două state sunt foarte bune acestea fiind îmbunătăţite foarte mult în ultime luni.

"La Constanţa am rămas impresionat de eficienţa sistemului de supraveghere al traficului la Mara Neagră SCOMAR", a spus Roberto Maroni.

Potrivit vicepremierului Dan Nica, pe lista discuţiilor avute cu omologul italian s-a aflat şi subiectul privind prioritatea României de a fi gata pentru aderarea la spaţiul Schengen, în 2011.

În acest sens a fost desfăşurată şi vizita, de miercuri, de la Constanţa, pentru prezentarea centrului de comandă al sistemului de supraveghere a traficului la Marea Neagră.

Demnitarul român a precizat că un alt punct aflat pe agenda discuţiilor a vizat cooperarea celor două state în combaterea traficului legal de persoane, a traficului de stupefiante şi în combaterea criminalităţii organizate.

Dan Nica a precizat că atât ofiţerii italieni, prezenţi în centrele de cooperare din România, cât şi poliţiştii români, prezenţi în Italia, au o colaborare foarte bună.

Şi ministrul de interne italian a confirmat buna colaborare existentă între forţele de poliţie române şi cele italiene, precizând că Italia şi România au poziţii comune în ceea ce priveşte domeniul infracţionalităţii.

Totodată, ministrul de interne italian a precizat că, în Italia, comunitatea română este "cea mai numeroasă" fiind o comunitate foarte bine integrată, autorităţile italiene recunoscând-o ca fiind "cea mai importantă".

Maroni a precizat că cetăţenii români beneficiază de acelaşi tratament ca şi cetăţenii italieni, cooperarea dintre cele două poliţii permiţând intervenţia în combaterea oricărei forme de infracţionalitate indiferent de naţionalitatea persoanei care săvârşeşte infracţiunea.

"Este ceea ce noi am făcut în ultima perioadă, să intervenim asupra persoanelor care săvârşesc infracţiunea indiferent de cetăţenia sa, încercând totodată să depăşim acele probleme apărute anul trecut", a mai spus Maroni.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a precizat că protejarea vieţii, a familiei şi a proprietăţii, indiferent că este vorba de italieni sau români, este un principiu de bază în acţiunile Poliţiei Române.

"România şi Italia au acţiuni comune pentru combaterea traficului de persoane, a criminalităţi organizate şi a traficului de stupefiante, care se bazează pe principiul protejării vieţii, a familiei şi a proprietăţii, indiferent că este vorba de cetăţeni români sau italieni", a spus Nica.

O delegaţie condusă de ministrul de Interne italian Roberto Maroni se află, de miercuri, într-o vizită oficială în România, la invitaţia ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici