Italianul implicat în jaful din Pasul Gutâi asupra maşinii de valori a fost trimis în judecată după opt ani

Cetăţeanul italian, acuzat că, împreună cu alte două persoane, a folosit haine asemănătoare poliţiştilor din formaţiunile speciale de intervenţie, a urmărit şi jefuit, în septembrie 2009, o autospecială care transporta valori în Pasul Gutâi, a fost trimis în judecată de procurori.

3951 afișări
Imaginea articolului Italianul implicat în jaful din Pasul Gutâi asupra maşinii de valori a fost trimis în judecată după opt ani

Italianul implicat în jaful din Pasul Gutâi asupra maşinii de valori, trimis în judecată după 8 ani

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, remis vineri MEDIAFAX, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Arzo Sergio, cetăţean italian, acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată, uzurpare de calităţi oficiale, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tăinuire.

Potrivit rechizitoriului întocmit, în 15 septembrie 2009, Arzu Sergio, împreună cu alte persoane, toţi mascaţi, utilizând patru autoturisme despre care ştiau că sunt sustrase şi având asupra lor echipamente cu aparenţa unor uniforme caracteristice poliţiştilor din cadrul formaţiunilor speciale de intervenţie, precum şi arme letale automate, au urmărit şi oprit în trafic, în Pasul Gutâi, judeţul Maramureş, prin simularea unui filtru, o autospecială de transport valori.

„I-au dezarmat pe ocupanţii autoutilitarei, iar prin acte de violenţă şi sub ameninţarea armei i-au obligat pe aceştia să le predea autospeciala, iar din compartimentul tezaur au sustras 5 saci în care se afla suma de 2.630.000 lei şi 2.000 de euro, după care i-au închis pe cei trei angajaţi în compartimentul tezaur al autospecialei şi au părăsit locul faptei. În cauză procurorii au dispus şi au efectuat mai multe expertize şi constatări biocriminalistice, precum şi fizico-chimice, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, se arată în comunicatul citat.

Pe parcursul cercetărilor procurorii au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

În septembrie 2009, o maşină de transport valori a fost atacată într-o zonă izolată din Pasul Gutâi, de către mai multe persoane care au furat sume de bani, precum şi armele angajaţilor firmei căreia îi aparţine autovehiculul.

Incidentul a fost anunţat la 112 în jurul orei 7.40 de către un angajat al firmei căreia îi aparţine maşina de transport valori. Cei trei angajaţi au fost scoşi de poliţişti din autovehiculul în care au fost încuiaţi de către atacatori, la aproximativ trei ore de la producerea incidentului.

Reprezentanţii firmei au spus, la momentul jafului, că agenţii care se aflau în maşina maşina blindată ar fi fost obligaţi să oprească din cauza faptului că pe drum erau două maşini oprite, aranjate în aşa fel încât să dea impresia unui accident, iar lângă maşină erau şase persoane, toate îmbrăcate cu veste reflectorizante asemănătoare celor a poliţiştilor şi purtau cagule.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici