Iulia Navalnaia fierbe de furie şi înnebuneşte de durere: Putin ţine cadavrul soţului meu ostatic, credinţa lui este falsă

Regimul Putin refuză în continuare să predea cadavrul familiei, iar adversarii denunţă faptul că va fi îngropat în colonia penală, dacă înmormântarea nu se ţine în secret.

994 afișări
Imaginea articolului Iulia Navalnaia fierbe de furie şi înnebuneşte de durere: Putin ţine cadavrul soţului meu ostatic, credinţa lui este falsă

„Ştiam deja că credinţa lui Putin este falsă, dar acum o vedem mai clar ca niciodată”, a comentat Iulia Navalnaia. Îmbrăcată în negru, în doliu, văduva celui care a fost rivalul numărul 1 al Kremlinului îl acuză pe Putin că i-a luat „ostatic” cadavrul soţului, Alexei Navalnîi, pentru a o obliga pe mama acestuia să accept o înmormântare în secret.

„Dă-ne înapoi trupul soţului meu. L-ai torturat cât era în viaţă şi acum continui să-l torturi când este mort. Vă bateţi joc de rămăşiţele unui mort”, denunţă Iulia într-un scurtmetraj publicat astăzi pe internet.

Cum a murit Navalnîi nu este clar, iar într-o ţară precum Rusia lui Putin în care adevărul riscă să nu iasă niciodată la iveală. Cu toate acestea, umbra regimului lui Putin aruncă o umbră grea asupra morţii adversarului. Principalul adversar politic al preşedintelui rus a murit pe 16 februarie în „Lupul Polar”: închisoarea îndepărtată din Arctica unde a fost reţinut pe nedrept, sub acuzaţii complet inventate.

A trecut mai bine de o săptămână, dar autorităţile continuă să refuze să predea cadavrul familiei sale, iar oponenţii acuză Kremlinul că l-a ucis pe Alexei şi că acum doresc să „ascundă probele”. Moscova susţine că are parte de „acuzaţii fără discernământ” din Occident, dar Navalnîi a denunţat abuzuri foarte grave şi pe când era în spatele gratiilor şi mulţi cred că responsabilitatea tragediei cade în orice caz asupra regimului.

Cu toate acestea, echipa lui Navalnîi încă denunţă noi abuzuri. Mamei lui Alexei, Liudmila, i s-a prezentat un adevărat ultimatum: ameninţarea de a-şi îngropa fiul în îndepărtata colonie penală unde acesta a murit, dacă nu este de acord să organizeze o înmormântare secretă.

Iulia pune în discuţie credinţa lui Putin

Cu toate acestea, ieri, femeia ar fi „refuzat să negocieze” cu autorităţile ruse, în ciuda faptului că – potrivit celor spuse de Iulia Navalnaia – i s-a transmis că nu are pre mult timp la dispoziţie să se decidă, deoarece cadavrul se descompune.

Iulia Navalnaia transmite un dublu mesaj important. Cere ca trupul lui Alexei Navalnîi să fie în sfârşit predat familiei pentru ca înmormântarea să poată avea loc şi să fie îngropat „în mod uman, în pământ, aşa cum se obişnuieşte în creştinismul ortodox”, dar şi pentru că pune sub semnul întrebării religiozitatea lui Putin: o credinţă pe care preşedintele rus a expus-o adesea, folosind-o ca instrument politic.

„Niciun creştin adevărat nu ar putea face ceea ce Putin face acum trupului lui Alexei”, a spus Iulia Navalnaia.

Putin este adesea filmat în biserică şi încearcă să se prezinte atât în ​​Rusia, cât şi în străinătate, drept apărătorul presupuselor „valori tradiţionale”, în contrast cu cele „occidentale”, şi face acest lucru pe fundalul unor iniţiative care, în realitate, se dovedesc adesea a să fie încălcări ale drepturilor omului (cum ar fi prevederea care a calificat „mişcarea publică internaţională LGBT” drept „extremistă”).

Patriarhul Moscovei, Kirill, este considerat şi el foarte apropiat de regim şi de liderul acestuia şi a emis mai multe declaraţii în sprijinul crudei invazii a Ucrainei ordonată de Putin. Iulia Navalnaia, în filmul său, ia în schimb o poziţie deschisă împotriva războiului din Ucraina, despre care spune că a fost declanşat de Putin „ascunzându-se în spatele valorilor creştine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici