Jaf armat la o bancă din Bucureşti

O persoană având o cagulă pe faţă a intrat într-o sucursală BCR din zona Constantin Brâncoveanu din Bucureşti, unde le-a ameninţat pe casiere, a furat banii şi a fugit. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat că tâlhăria a avut loc la ora 10.10.

100 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o bancă din Bucureşti

Jaf armat la o bancă din Bucureşti (Imagine: Arhiva mediafax Foto/AFP)

Agresorul a intrat în bancă, având în mână un obiect care ar fi putut fi o armă, nefiind încă stabilit dacă aceasta era una adevărată sau de jucărie.

Bărbatul a intrat în bancă, le-a ameninţat pe trei angajate, dintre care două casiere, a luat o sumă de bani şi a fugit, a spus Sarca.

După ce agresorul a părăsit unitatea bancară, femeile au acţionat butonul de panică şi au apelat serviciul 112.

Diana Sarca a precizat că la unitatea respectivă a fost derulat un control în urmă cu două săptămâni şi s-a recomandat să se asigure şi paza umană, în bancă existând doar camere de luat vederi.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

Agresorul ar putea fi un tânăr, care în prezent este căutat de echipaje de poliţie.

Măsura luată în urmă cu un an privind renunţarea la paza umană a fost corectă, deoarece astfel se pot evita situaţiile în care agresorii să intre în altercaţii cu paznicii, a declarat purtătorul de cuvânt al BCR, Cornel Cojocaru.

Corneliu Cojocaru a precizat că personalul a respectat întocmai procedurile, iar butonul de panică a fost acţionat conform acestora.

"Am renunţat la pază umană pentru că e inutilă. Nu avem pază. Am eliminat paza şi am făcut public acest lucru. Cea mai bună cofirmare că a fost o măsură corectă este că am eliminat situaţiile în care băncile să se transforme în câmpuri de luptă, am evitat altercaţiile într-un spaţiu limitat", a spus Cornel Cojocaru, care a adăugât că nicio persoană nu a fost rănită.

Cojocaru a spus că la luarea aceste măsuri s-au respectat întocmai normele de siguranţă şi toate procedurile, care au fost aprobate de poliţie.

"Poliţia a recomandat paza umană, dar este doar o recomandare pe care Poliţia poate să o facă", a susţinut Cojocaru.

El a precizat că unitatea bancară era dotată cu sisteme de supraveghere video şi electronică, beneficiind şi de supravegherea echipelor de patrulă mobile puse la dispoziţie de un furnizor privat de servicii de securitate.

Cojocaru s-a referit şi la măsura de limitare a numerarului existent în unităţi, pe care a apreciat-o de asemenea utilă, precizând că în urma jafului de joi au fost furate "câteva mii de euro".

"Suma sustrasă este redusă având în vedere politica asumată a băncii de a menţine numerarul din sucursale la strictul necesar operaţiunilor curente cu clienţii. Aşa cum am precizat cu circa un an în urmă, principala motivaţie a atacatorilor ţine de banii pe care cred că îi pot sustrage şi nu de prezenţa sau absenţa paznicilor. Reducerea lichidităţilor disponibile în unităţi este o măsură importantă pentru a elimina cauza principală a atractivităţii unităţilor bancare pentru atacatori: numerarul", a adăugat purtătorul de cuvânt al BCR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici