Jandarmi: Sindicaliştii BNS au doar autorizaţie pentru marş şi nu pot protesta la Guvern

Jandarmii spun că sindicaliştii Blocului Naţional Sindical care s-au adunat, marţi, în Piaţa Victoriei au doar autorizaţie pentru marşul spre Piaţa Muncii şi că nu pot protesta în faţa sediului Guvernului, acesta fiind doar locul de întâlnire pentru a pleca în marş.

26 afișări
Imaginea articolului Jandarmi: Sindicaliştii BNS au doar autorizaţie pentru marş şi nu pot protesta la Guvern

Jandarmi: Sindicaliştii BNS au doar autorizaţie pentru marş şi nu pot protesta la Guvern (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sindicaliştii BNS care au ajuns în Piaţa Victoriei s-au încolonat deja pentru a pleca în marş spre Piaţa Muncii, pe un traseu care include sediile mai multor ministere şi instituţii publice, printre care Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii.

O delegaţie a protestatarilor va depune la Guvern un memoriu cu revendicările sindicaliştilor, după care aceştia vor pleca în marş, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Protestatarii au bannere şi steaguri cu însemnele sindicatelor şi federaţiilor din care fac parte, iar unii dintre aceştia poartă tricouri şi şepci albastre cu însemnul BNS.

În jurul orei 11.30, la sediul Guvernului a venit şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, care a fost chemat de premierul Emil Boc pentru o discuţie înainte de protestul BNS legată de revendicările sindicatelor şi inclusiv de Legea salarizării unitare. La intrarea în Palatul Victoria, ministrul Ioan Botiş a salutat şi a dat mâna cu câţiva sindicalişti.

Ministrul Ioan Botiş i-a invitat pe liderii Blocului Naţională Sindical la negocieri, marţi, de la ora 12.30, însă preşedintele BNS, Dumitru Costin, a exclus participarea la discuţiile de la Ministerul Muncii în timpul protestului care urmează să înceapă în Capitală.

Blocul Naţional Sindical, organizatorul protestului, a anunţat peste 10.000 de participanţi din toate ramurile economice: construcţii de maşini, transport rutier, feroviar, portuar, aeronautic şi naval, din sectorul construcţiilor şi materialelor de construcţii, poştă şi telecomunicaţii, sectorul tipografic, ramura electronică, electrotehnică, automatizări şi industria de apărare, instituţii de cultură, reprezentanţi din domeniul producerii şi distribuţiei energiei electrice, din industria textilă, agricultură, bănci, minerit şi geologie, sport, sănătate, administraţie publică şi din sectorul gospodăriei comunale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici