Jandarmii montani şi salvamontiştii au început căutarea elicopterului prăbuşit la Fundata

Jandarmii montani din Braşov şi Dâmboviţa au început, luni seară, căutările elicopterului prăbuşit în zona Fundata - Zărneşti, la cinci kilometri vest de Babele, pe teritoriul judeţului Braşov, a declarat corespondentului MEDIAFAX şeful Jandarmeriei Montane Dâmboviţa, plutonier Marius Bălan.

208 afișări
Imaginea articolului Jandarmii montani şi salvamontiştii au început căutarea elicopterului prăbuşit la Fundata

Jandarmii montani şi salvamontiştii au început căutarea elicopterului prăbuşit la Fundata (Imagine: Tudor Costi/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, zona unde au loc căutările este extrem de accidentată, cu pereţi abrupţi şi pante înclinate, iar la acţiune participă mai mulţi jandarmi montani din Braşov şi Dâmboviţa.

"Noi am început căutările, suntem în acest moment într-o zonă deosebit de accidentată, deocamdată nu am reuşit să reperăm aparatul de zbor căzut. Din partea Jandarmeriei Montane Dâmboviţa participă trei lucrători la această acţiune, iar din partea opusă caută şi colegii noştri de la Jandarmeria Montană din Zărneşti şi nu vom încheia operaţiunea până când nu vom găsi aparatul de zbor", a declarat plutonierul Marius Bălan, şeful Postului de Jandarmerie Montană Dâmboviţa.

Potrivit unor surse din cadrul Jandarmeriei Montane Dâmboviţa, "după primele evaluări ale perimetrului căutat", aparatul de zbor ar fi căzut pe teritoriul judeţului Braşov.

Spre locul unde s-a prăbuşit elicopterul au plecat şi echipe de salvamontişti din judeţul Braşov, intervenţia acestora fiind solicitată în zona Bran, pe Valea Gaura, potrivit lui Cătălin Cândea, de la Salvamont Braşov.

MApN a anunţat că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici