Japonezii, omorâţi de produse din orez roşu. S-a pornit dezbatere naţională

  • Mai multe produse din orez roşu au fost retrase de pe piaţa japoneză.
  • Autorităţile au luat decizia în urma morţii suspecte a cinci persoane.
  • De asemenea, 100 de persoane au ajuns la spital, declanşând o amplă dezbatere naţională.
5170 afișări
Imaginea articolului Japonezii, omorâţi de produse din orez roşu. S-a pornit dezbatere naţională

Japonezii, omorâţi de produse din orez roşu. S-a pornit dezbatere naţională

Autorităţile japoneze au ordonat ca trei suplimente alimentare cu „orez roşu” să fie scoase de pe rafturile magazinelor din toată ţara, deoarece cinci consumatori au murit şi alţi peste 100 au fost spitalizaţi.

Compania japoneză care a fabricat produsele a înregistrat aproximativ 12.000 de plângeri de la persoane care s-au plâns de probleme de sănătate

„Nu numai că vom investiga întreaga amploare a acestei probleme, ci şi vom preveni răspândirea acesteia şi vom oferi explicaţii şi compensaţii acelor clienţi care au fost afectaţi”, a spus preşedintele companiei, Akihiro Kobayashi, potrivit CNN.

Suplimentele conţin orez fermentat cu drojdie. Este vorba despre un ingredient despre care se spune că scade nivelul de colesterol şi care este folosit în mod tradiţional în condimentele şi conservarea alimentelor şi în producţia de vin de orez. Oamenii de ştiinţă spun că procesul de fermentaţie poate, totuşi, să producă o toxină periculoasă pentru rinichi.

Problemele din Japonia au produs efecte în mai multe ţări din Asia care importă produsul cu orez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orez,
japonia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici