Japonia: două elicoptere militare japoneze s-au prăbuşit în cursul unui antrenament

  • O persoană a murit şi şapte au dispărut după ce două elicoptere militare japoneze, probabil, s-au ciocnit, relatează The Guardian.
  • Accidentul a avut loc sâmbătă seara.
  • O persoană a fost recuperată, dar ulterior a fost confirmat decesul.
461 afișări
Imaginea articolului Japonia: două elicoptere militare japoneze s-au prăbuşit în cursul unui antrenament

Japonia: două elicoptere militare japoneze s-au prăbuşit în cursul unui antrenament

Ministrul apărării, Minoru Kihara, a spus că salvatorii „au zărit ceea ce se crede că ar fi o parte a aeronavei în mare şi credem că cele două elicoptere s-au prăbuşit”.

„În acest moment, cauza este necunoscută, dar în primul rând facem tot posibilul pentru a salva vieţi.”

El a spus că elicopterele „făceau exerciţii pentru a contracara submarinele noaptea”.

Câteva ore mai târziu, Kihara a confirmat decesul persoanei care fusese salvată.

Elicopterele păreau să se fi prăbuşit în timpul antrenamentului pe timp de noapte în largul insulelor Izu din Pacific, a raportat postul de radio NHK.

Comunicarea cu un elicopter a fost pierdută la ora 22.38 în largul insulei Torishima, a informat NHK. Aproximativ 25 de minute mai târziu, militarii şi-au dat seama că s-a pierdut comunicarea cu cealaltă aeronavă .

În aprilie 2023, un elicopter al armatei japoneze cu 10 persoane la bord s-a prăbuşit în largul insulei Miyako din sudul Okinawa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elicoptere,
accident,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici