Judecătoarea Iuliana Puşoiu, acuzată oficial de trafic de influenţă

Judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios Administrativ a ICCJ, a fost pusă oficial sub acuzaţie pentru infracţiunea de trafic de influenţă, respectiv că ar fi primit un colier şi o excursie în Malaezia de la un om de afaceri, în schimbul unor decizii în dosarele acestuia.

552 afișări

Şi avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost pusă oficial sub acuzaţie, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, procurorii anticorupţie audiindu-le, vineri, şi pe judecătoarele Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Toate trei sunt implicate în acelaşi caz.

Însoţită de avocatul Ovidiu Buduşan, Claudia Silinescu Gherbovan (fiica generalului Tudor Constantin Silinescu, fost adjunct al şefului SIE, Ioan Talpeş-n.r.) s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiată în cazul judecătoarelor Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu.

Procurorii au început urmărirea penală faţă de avocata Silinescu Gherbovan, pentru cumpărare de influenţă.

Vineri, în jurul orei 13.30, în momentul încheierii audierii avocatei, s-a prezentat judecătoarea Iuliana Puşoiu.

Puşoiu a fost plecată între 20 şi 27 aprilie 2011, în Malaezia, anchetatorii ridicând mai multe înscrisuri de la domiciliul acesteia şi care ar confirma că magistrata şi-a plătit excursia. De Paşti, judecătoarea a primit de la un om de afaceri un colier din pietre semipreţioase, care ar valora 150 de dolari.

În jurul orei 14.30, la DNA a venit şi judecătoarea Gabriela Bârsan, soţia judecătorului CEDO Corneliu Bârsan, iar la ora 15.50 a părăsit sediul. Ea a refuzat să facă declaraţii.

Consiliul Superior al Magistraturii a admis, joi după-amiaza, cererea DNA de percheziţionare a locuinţei judecătoarei Gabriela Bârsan, preşedinta Secţiei Contencios Administrativ de la Înalta Curte de Casaţie, suspectată de luare de mită, susţin surse judiciare.

Alături de Gabriela Bârsan, în ancheta DNA este vizată şi Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios a instanţei supreme.

Surse judiciare susţineau totuşi că Gabriela Bârsan este cercetată pentru că ar fi primit de la avocata Silinescu Gherbovan cadouri constând în excursii în străinătate şi folosirea, de către fiul judecătoarei, a unui apartament în Paris al avocatei. Avocata reprezintă un om de afaceri care avea mai multe litigii la Secţia de Contencios a ICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici