Judecătoarea Mona Pivniceru, aleasă membru în CSM

Judecătoarea Mona Pivniceru a fost aleasă, vineri, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ca reprezentant al judecătorilor instanţei supreme, Gabriela Bîrsan pierzând la două voturi în faţa contracandidatei sale.

818 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Mona Pivniceru, aleasă membru în CSM

Judecătoarea Mona Pivniceru, aleasă membru în CSM (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Pivniceru a obţinut, în runda finală, 49 de voturi, în timp ce Bîrsan a luat 47.

Candidaţii pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au fost judecătorii Victoria Gabriela Bîrsan - şefa Secţiei de contencios, Adrian Bordea - şeful Secţiei comerciale şi Mona Maria Pivniceru - preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, judecător la Secţia civilă.

Candidaţii pentru curţile de apel sunt Dana Cristina Gârbovan - judecător Curtea de Apel Cluj, Alina Nicoleta Ghica - judecător Curtea de Apel Bucureşti, Mihai Viorel Tudoran - judecător Curtea de Apel Ploieşti.

Candidaţii pentru parchetele de pe lângă judecătorii sunt Florentina Gavadia - Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 6, Claudiu Constantin Sandu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, Otilia Iolanda Elena Miclosina - Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, Ionel Dorel Motiu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, Alexe Scurtu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Gaeşti.

Urmează centralizarea voturilor pentru ceilalţi doi candidaţi ca reprezenţanţi ai curţilor de apel şi parchete de judecătorie.

Deja Senatul i-a desemnat pe Georgiana Iorgulescu şi Cristina Dumitrescu în posturile de membri ai societăţii civile în CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici