Judecătorii instanţei supreme decid dacă Bogdan Olteanu va fi arestat preventiv, aşa cum a cerut DNA, sau dacă va fi cercetat în libertate

Judecătorii instanţei supreme urmează să decidă dacă Bogdan Olteanu va fi arestat preventiv, aşa cum a cerut DNA, sau dacă va fi cercetat în libertate, aşa cum a solicitat fostul viceguvernator BNR, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

542 afișări
Imaginea articolului Judecătorii instanţei supreme decid dacă Bogdan Olteanu va fi arestat preventiv, aşa cum a cerut DNA, sau dacă va fi cercetat în libertate

Judecătorii instanţei supreme decid dacă Bogdan Olteanu va fi arestat preventiv, aşa cum a cerut DNA, sau dacă va fi cercetat în libertate(Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

"Toate zilele până la finalizarea acestui dosar vor fi apăsătoare şi grele şi aştept ca acest dosar să se finalizeze. Eu îmi pledez nevinovăţia şi voi aduce argumente în favoarea nevinovăţiei pentru toate întrebările care îmi vor fi puse", a declarat Bogdan Olteanu la finalul şedinţei de judecată.

La şedinţa de judecată de joi procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator BNR a solicitat revocarea arestului la domiciliu, măsură sub incidenţa căreia se află în prezent. Olteanu a dat noi declaraţii în dosar, de această dată judecătorilor.

"A fost o declaraţie lungă, asta dovedeşte exact ce spuneam anterior, faptul că acest complet de judecată, indiferent de ora şi de încărcarea şedinţei, a ascultat şi a fost echilibrat, a dorit să afle adevarul prin propriile percepţii, nemijlocit. În afara studiului dosarului, au vrut să audă şi de la unii şi de la alţii ce au de spus în susţinerea punctului lor de vedere. Clientul meu speră să îşi dovedească nevinovăţia. Vom încerca să dovedim că toate acuzaţiile care îi sunt aduse sunt nefondate. Ieri au avut loc acte procedurale", a declarat Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu.

Fostul viceguvernator BNR a fost audiat miercuri de procurorii anticorupţie, în aceeaşi cauză fiind citat şi fostul ministru al Mediului, Attila Korodi.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcţia de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului şi este aprobată de Guvern.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici