Judecătorul Costiniu ar fi intervenit în favoarea lui Căşuneanu

Preşedintele Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, este cercetat pentru că ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Căşuneanu în schimbul intervenţiei pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea unor litigii privind achiziţiile publice.

57 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Costiniu ar fi intervenit în favoarea lui Căşuneanu

Judecătorul Costiniu ar fi intervenit în favoarea lui Căşuneanu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că judecătorul Florin Costiniu ar fi primit o sumă importantă de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacău, Costel Căşuneanu, în schimbul intervenţiei sale pe lângă judecători dintr-un complet al instanţei supreme, Secţia contencios-administrativ, într-un proces.

Potrivit surselor citate, dosarele lui Căşuneanu în care ar fi solicitat ajutorul lui Costiniu sunt 6334/2/2008 şi 3360/2/2009.

Dosarul 6334/2/2008, care a avut termen în data de 27 octombrie 2009, se referă la un recurs privind suspendarea executării unui act administrativ care vizează Asocierea dintre SC "PA&CO International"SRL, SC "Gecor" SRL şi SC "Guard Security International" SRL-lider al asocierii SC "PA&CO International" SRL Bacău; Asocierea dintre SC "Spedition UMB" SRL; SC "Tehnostrade"SRL; SC "Drumuri"SRL şi SC "Com-Axa" SRL - lider al asocierii SC "Spedition UMB" SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA Bucureşti.

În 27 octombrie, în acest dosar, completul de trei judecători ia act de renunţarea la judecarea recursului.

Dosarul 3360/2/2009, care a avut termen de pronunţare în 11 noiembrie 2009, se referă la un recurs într-un litigiu privind achiziţiile publice, părţile fiind SC "PA&CO International" SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Completul de trei judecători al instanţei supreme a respins recursul "ca nefondat".

După respingerea recursului, Căşuneanu l-ar fi contactat pe Costiniu, reproşându-i faptul că nu i s-a rezolvat litigiul aşa cum s-a aşteptat.

Joi, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Florin Costiniu acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Florin Costiniu, este urmărit penal de procurorii anticorupţie din 10 decembrie, joi fiindu-i prezentate acuzaţiile, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de învinuitul Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Infracţiunea de trafic de influenţă este reţinută în sarcina inculpatului Cătălin Voicu", senator PSD, cercetat în acelaşi dosar penal, precizează DNA, la solicitarea mass-media.

La data de 10 decembrie 2009 a fost începută urmărirea penală faţă de Florin Costiniu, iar la data de 17 decembrie 2009, învinuitului i s-a adus la cunoştinţă acuzaţia în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul 3, Cod de procedură penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici