Judecătorul din dosarul lui Vîntu va fi schimbat după ce Tribunalul Bucureşti a admis o cerere de recuzare

Judecătorul Camelia Bogdan, care a dezbătut până acum dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, va fi schimbat după ce un alt complet al instanţei Tribunalului Bucureşti a admis, marţi, cererea de recuzare formulată în urmă cu o zi de omul de afaceri Octavian Ţurcan.

75 afișări
Imaginea articolului Judecătorul din dosarul lui Vîntu va fi schimbat după ce Tribunalul Bucureşti a admis o cerere de recuzare

Judecătorul din dosarul lui Vîntu va fi schimbat după ce Tribunalul Bucureşti a admis o cerere de recuzare (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, judecătorul Laura Andrei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că cererea de recuzarea formulată de Octavian Ţurcan, inculpat alături de Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa (condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul FNI), a fost admisă, astfel că dosarul va fi repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată, format dintr-un judecător.

Magistratul Camelia Bogdan a fost recuzat, luni, de Octavian Ţurcan, care a susţinut că din motivarea judecătorului de respingere a cererii de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara în cazul său reiese că şi-ar fi format o opinie privind fapta de care omul de afaceri este acuzat.

Avocatul a arătat că aceasta este părerea clientului său şi că acesta doreşte schimbarea judecătorului Bogdan cu un alt magistrat de la Tribunalul Bucureşti.

Camelia Bogdan a mai fost recuzată o dată, de unul dintre avocaţii lui Vîntu, care a susţinut că aceasta ar fi fiica unuia dintre păgubiţii FNI, Nicolae Bogdan, care s-ar regăsi şi ca parte civilă în dosarul privind prăbuşirea Fondului de Investiţii şi în care a fost condamnat Nicolae Popa.

Acea cerere de recuzare a fost respinsă în 16 februarie 2011, iar judecata a continuat sub autoritatea aceluiaşi judecător.

În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI, el fiind reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitivă şi irevocabilă în dosarul prăbuşirii FNI a fost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Extrădarea lui Popa urmează să fie semnată de preşedintele statului indonezian, după care va fi predat autorităţilor judiciare române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici