Judecătorul Elena Turcu, trimisă în judecată pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului

Judecătorul Elena Turcu a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

74 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Elena Turcu, trimisă în judecată pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului

Judecătorul Elena Turcu, trimisă în judecată pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului (Imagine: Captură video)

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în jduecată pe Elena Turcu, în 1 iulie, aceasta urmând să fie judecată în libertate, informează, duminică, PICCJ.

Anchetatorii au stabilit că, în 14 mai 2007, în timp ce se deplasa cu autoturismul marca Dacia Logan, Elena Turcu a lovit, în dreptul unei pizzerii, motoscuterul condus de martorul D.A. care, conform propriilor susţineri, ar fi reuşit să evite coliziunea urcând pe trotuar.

Constatând că şoferul pe care îl considera vinovat nu opreşte, martorul a urmărit maşina cu intenţia de a-i cere explicaţii.

În dreptul unei cofetării autoturismul magistratului a acroşat oglinda unui taxi staţionat, în care se afla şoferul acestuia, fără a opri nici de data aceasta, motiv pentru care taximetristul a plecat în urmărirea maşinii, pentru a cere, de asemenea, explicaţii.

Incidentul a fost observat de doi martori care, urmărind maşina Elenei Turcu, au ajuns primii la locul în care aceasta a oprit cu intenţia de a parca şi i-au reproşat acesteia faptul că "era să dea peste ei".

În acest moment, un martor, vecin al judecătorului, a intervenit în apărarea sa şi l-a lovit pe martorul D.A. cu pumnul în zona feţei şi l-a îmbrâncit pe celălalt martor, după care a părăsit parcarea intrând în bloc.

Judecătorului i s-a solicitat în mod repetat şi insistent să sufle în aparatul alcooltest, cerere pe care a refuzat-o de mai multe ori.

În final, a fost de acord, însă aerul nefiind expirat în mod corespunzător, aparatul folosit nu a dat rezultate concludente şi nu a eliberat printuri. Ulterior, Turcu a fost condusă la Spitalul Judeţean Târgovişte - Unitatea de Primire Urgenţe unde i s-a recoltat o probă de sânge.

Din buletinul de examinare clinică rezultă că aceasta "pare sub influenţa alcoolului" şi că de la aceasta a fost recoltată o singură probă de sânge la ora 23.40, iar motivul pentru care cea de-a doua probă nu a mai fost prelevată nu s-a consemnat în formular.

Persoanele prezente au arătat că magistratul ar fi refuzat în mod expres recoltarea celei de-a doua probe, Turcu negând acest lucru, ea precizând că nu i-a mai fost solicitată o altă probă de sânge şi că nici nu a cerut din proprie iniţiativă o a doua recoltare.

Conform buletinului de analiză toxicologică emis de Serviciul de Medicină Legală Ploieşti rezultă că în proba predată spre analiză s-a decelat o intoxicaţie etilică de 1 gr %o.

Dosarul a fost iniţial înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, care, prin ordonanţa din data de 16 mai 2007 l-a trimis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, având în vedere faptul că la momentul respectiv, Turcu Elena era preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa.

O zi mai târziu, cazul ade procur fost declinat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere gradul profesional (judecător de curte de apel) al judecătorului.

În 16 decembrie 2009, faţă de Elena Turcu s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, măsură care a fost revocată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 29 decembrie 2009.

Dosarul a fost trimis pentru judecată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici