Jurnal din Madrid. Gelu Vlaşin: “Încercăm să fim tari, să rezistăm psihic”

  • „Nu există o zonă în Spania care să nu aibă contagiaţi cu coronavirus”
  • „ Sunt şi veşti bune. 20% din totalul celor contagiaţi s-au vindecat deja. Sunt peste 20.000”
  • „Autorităţile spun că sistemul medical spaniol va intra în colaps”
  • „Cei mai fericiţi cred că sunt Toby şi Piratul - câinele şi pisica”
  • Gelu Vlaşin este izolat alături de familie la Madrid, deja de 19 zile
  • „În Madrid sunt în jur de 4.200 de morţi, din totalul de peste 10.000 înregistraţi în Spania”
664 afișări

Gelu Vlaşin este izolat la Madrid alături de soţia sa Cristina şi cei doi copii ai lor. El pune în balanţă veştile triste şi posibilităţile de a-şi păstra tăria psihică.


”19 zile de carantină, 19 zile de izolare. Complicat, dificil, mai ales că sunt absolut infernale cifrele, mai ales aici, în Madrid. Nu există o zonă în Spania care să nu aibă contagiaţi cu coronavirus. În Madrid sunt în jur de 4.200 de morţi, din totalul de peste 10.000 înregistraţi în Spania, 950 în doar ultimele 24 de ore. Încercăm să fim tari, să rezistăm psihic. Cristina îşi continuă clasele online, se aude pe fundal pianul ei. Copiii sunt la teme, îi aud chicotind în camere”, spune el.


„Cei mai fericiţi cred că sunt Toby şi Piratul, câinele şi pisica. Ei sunt încântaţi, nu au nicio treabă, sunt super-fascinaţi de această carantină, se întreabă ce căutăm noi în casa lor. Sunt şi veşti bune, 20% din totalul celor contagiaţi s-au vindecat deja. Sunt peste 20.000, e o cifră bună şi creşte în fiecare zi, este un semnal bun. Apoi bătălia cea mai cruntă sigur că se dă în linia întâi, acolo unde medicii, infirmierele, sunt în situaţie delicată dacă se continuă. Autorităţile spun că sistemul medical spaniol va intra în colaps, cel puţin în anumite regiuni unde terapia intensivă este suprasolicitată, practic nu mai sunt locuri. S-au creat spitale de campanie”, adaugă Vlaşin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici