Kelemen Hunor: Niciun copil nu va rămâne fără manuale şcolare

Elevii vor primi manualele şcolare necesare în scurt timp, la nivel guvernamental fiind căutate soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, a declarat luni, la Deva, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

193 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Niciun copil nu va rămâne fără manuale şcolare

Kelemen Hunor: Niciun copil nu va rămâne fără manuale şcolare (Imagine: Balasz Attila/ Mediafax Foto)

Prezent la Deva la deschiderea anului şcolar la Liceul "Teglas Gabor” cu predare în limba maghiară, ministrul Culturii şi preşedintele UDMR, Kelemn Hunor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că niciun copil nu va rămâne fără manuale şcolare.

"Am avut discuţii cu premierul şi cu colegii de la Ministerul Educaţiei. (...). Putem spune că niciun copil, într-o perioadă foarte scurtă de timp, nu va rămâne fără manuale şcolare. E adevărat că după 2006 n-au fost editate manuale noi, doar retipărite, reeditate, şi de aceea, probabil, şi interesul era extrem de mare. Dar vom insista la nivel guvernamental să găsim acele soluţii, în urma contestaţiilor, care vor asigura şi manualele copiilor”, a spus ministrul Culturii.

Anul şcolar 2014-2015 a început luni fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a şi fără schimbări la examenele naţionale şi admiterea în liceu, dar cu un regulament ce integrează reguli de conduită în unităţile de învăţământ, un contract educaţional cu părinţii şi obligaţii pentru profesori şi elevi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici