Klaus Iohannis a vizitat o casă de tip familial pentru copii şi un azil de bătrâni din Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri Casa de tip familial „Sf. Ştefan”, un centru pentru îngrijirea copiilor din sectorul 1 al Capitalei iar ulterior a mers la Centrul pentru persoane vârstnice „Floare roşie”, din sectorul 6 din Bucureşti.

157 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a vizitat o casă de tip familial pentru copii şi un azil de bătrâni din Bucureşti

Klaus Iohannis a vizitat o casă de tip familial pentru copii şi un azil de bătrâni din Bucureşti

Casa de tip familial oferă găzduire şi asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale, potrivit unui comunicat al Admonsitraţiei Prezidenţiale.

"În prezent, 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc, locuiesc aici. Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă şi sprijin pentru a-şi continua cu succes studiile, în unităţi de învăţământ de masă. Copiii au fost ghizii Preşedintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spaţiile în care locuiesc şi în care îşi desfăşoară activităţile educaţionale şi au cântat colinde", se arată în comunicat.

Administraţia de la Cotroceni susţine că preşedintele este preocupat "în mod constant" de situaţia copiilor aflaţi în îngrijirea centrelor de plasament şi caselor de tip familial din ţară şi "îşi reafirmă, şi cu această ocazie, susţinerea pentru dezinstituţionalizare şi pentru înlocuirea orfelinatelor şi a instituţiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflaţi în situaţii de risc".

"Preşedintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administraţiei publice şi ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în care locuiesc şi învaţă copiii din categoriile defavorizate. Condiţiile de trai şi dezvoltare personală oferite de casa de tip familial «Sf. Ştefan» ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toţi copiii aflaţi în situaţii de risc - atât cei orfani, cât şi cei ai căror părinţi nu au resursele şi capacitatea de a-i întreţine", potrivit comunicatului.

Centrul ,,Floare Roşie” este o unitate de asistenţă socială, unde persoanele vârstnice aflate în dificultate beneficiază, în sistem rezidenţial, de servicii specializate adecvate nevoilor acestora. La acest centru a fost implementat în 2012 un proiect terapeutic cu câini, scopul fiind acela de a îmbunătăţi calitatea vieţii bătrânilor, potrivit Preşedinţiei.

"Sub supravegherea specialiştilor şi a psihologilor, peste 150 de persoane vârstnice au beneficiat de activităţi de terapie asistată de animale, în ultimii şapte ani", conform sursei citate.

Reprezentanţii Palatului Cotroceni transmit că preşedintele Klaus Iohannis îşi reafirmă susţinerea pentru promovarea solidarităţii sociale într-o societate a tuturor vârstelor.

"Rezolvarea nevoilor şi provocărilor vârstnicilor reprezintă o temă cu un impact semnificativ pentru România, cu atât mai mult cu cât îmbătrânirea demografică este o realitate a secolului 21. Sistemul de asistenţă socială din ţara noastră trebuie adaptat profilului demografic care a prins deja contur. Îmbătrânirea activă, asigurarea sănătăţii fizice şi mintale, protecţia împotriva riscului de sărăcie şi excluziune socială sunt principiile de bază în acest sens. Preşedintele României promovează implicarea întregii societăţi pentru acordarea de sprijin persoanelor vârstnice, cărora le preţuim contribuţia şi lecţiile de viaţă pe care ni le transmit", conform unui comunicat de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici