Klaus Iohannis nu este ameninţat de suspendare

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu afirmă că actualul mandat al primarului Klaus Iohannis se exercită legal, iar, în cazul în care constatarea ANI privind incompatibilitatea edilului în 2003-2004 rămâne definitivă, el nu va putea ocupa o funcţie publică, exceptând cele elective, timp de trei ani.

14 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis nu este ameninţat de suspendare

Klaus Iohannis nu este ameninţat de suspendare (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de presă al Prefecturii Sibiu, situaţia incompatibilităţii primarului a fost analizată de juriştii instituţiei încă de luni.

"Prefectul Constantin Trihenea a dispus analizarea, de către juriştii instituţiei, a informaţiilor cuprinse în comunicatul de presă al ANI, de luni, 25 ianuarie 2010. Concluziile principale ale analizei sunt: Klaus Werner Iohannis exercită legal mandatul de primar al municipiului Sibiu, în perioada 2008-2012. Dacă starea de incompatibilitate, pentru 2003-2004, rămâne definitivă, aceasta produce efecte în gestionarea carierei domnului Iohannis, în sensul că nu poate ocupa o funcţie sau demnitate publică dintre cele prevăzute de lege, cu excepţia celor elective, pe o perioadă de trei ani de la constatarea stării de incompatibilitate", se arată în comunicatul de presă semnat de Dorin Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

În consecinţă, Prefectura Sibiu nu va începe acţiunea de suspendare din funcţie a primarului Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 18 mai 2004 întrucât a deţinut şi exercitat concomitent atât funcţia de edil, cât şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale, a anunţat, luni, ANI.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, luni, că a contestat decizia ANI privind starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat în perioada 2003 - 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici