La Sinaia şi Azuga se poate schia în acest weekend. Pârtiile au fost redeschise

Pârtiile din staţiunile Sinaia şi Azuga de pe Valea Prahovei au fost redeschise şi sunt practicabile în acest weekend după ce în ultimele zile a nins.

164 afișări
Imaginea articolului La Sinaia şi Azuga se poate schia în acest weekend. Pârtiile au fost redeschise

La Sinaia şi Azuga se poate schia în acest weekend. Pârtiile au fost redeschise (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

La Sinaia se schiază pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, pe aceste pârtii stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri, iar zăpada este bătută, fiind foarte bună pentru practicarea sporturilor de iarnă.

În staţiunea Azuga se schiază pe pârtia Sorica.

În schimb, pârtia Kalinderu din staţinea Buşteni nu mai este practicabilă.

Potrivit admininistratorului pârtiei, Ion Vasilescu, chiar dacă la Buşteni a nins în această săptămână stratul de zăpadă nu este suficient de consistent astfel încât pârtia să poată fi deschisă. Şi Fun Park-ul din Buşteni, inaugurat în această iarnă de către Elena Udrea, este închis pentru amenajări.

Ion Vasilescu a declarat că pârtia şi Fun Parkul au fost închise în urmă cu două săptămâni şi că în prezent se lucrează pentru amenajarea suprafeţei de schi artificiale din incinta parcului de distracţii.

De altfel, tot în urmă cu două săptămâni au fost închise şi pârtiile de la Sinaia şi Azuga, însă autorităţile au decis să le redeschidă în urma ninsorilor din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici